ESG Upskilling Hub

Impact maken met ESG Upskilling

ESG - environmental, social en governance - is meer dan het afvinken van een lijstje. Het gaat om een verschil maken voor uw bedrijf en de wereld. 

Volgens het laatste IPCC Working Group III rapport, zijn de komende jaren essentieel en is het nu tijd voor actie.

Met de toegenomen focus op duurzaamheid krijgen bedrijven een nieuwe kans om zich te onderscheiden van hun concurrenten door goed te doen voor het milieu, te voldoen aan de toenemende verwachtingen van stakeholders en ESG te integreren als hoeksteen binnen de organisatie. 

PwC kan helpen uw medewerkers bij te scholen in de ESG transformatie en zo uw bedrijf voor te bereiden op de realiteit van morgen.

Hoe wij u kunnen helpen bij uw ESG-transformatie

Of u nu aan het begin staat van uw ESG-reis of al goed op weg bent, het opbouwen van de kennis en vaardigheden van uw medewerkers is de sleutel tot succes. Bijvoorbeeld: waarom en hoe moeten zij deze verandering aansturen en hoe kunnen zij ESG-kennis in hun werk opnemen? Niet alleen op papier, maar ingebed in hun dagelijkse activiteiten, zodat het 'gewoon de manier wordt waarop je dingen doet'.

De overgang van de huidige situatie naar ESG-bewuste medewerkers is geen eenvoudige taak. Wij hebben bedrijven intern zien worstelen met de overgang en met de toenemende externe eisen op het gebied van ESG en hun vermogen om een duurzame organisatie te worden. Wij hebben diezelfde bedrijven geholpen om dergelijke uitdagingen aan te gaan en een begin te maken met de overgang van onbekend terrein naar een duurzamere toekomst.

PwC heeft verschillende programma's beschikbaar om uw personeel bij te scholen over ESG-onderwerpen, van kant-en-klare inhoud tot een volledig op maat gemaakt leerprogramma. Dankzij een gebruikersgericht ontwerp kunnen uw teams op de hoogte blijven van alles wat ze moeten weten over ESG en hoe dat hun functie beïnvloedt.

Onze aanpak omvat drie ontwikkelde behoeften die werknemers nodig hebben om hun gedrag blijvend te veranderen.

Onze blended-learning aanpak

Om ervoor te zorgen dat het leren ook echt bijblijft, bieden wij een blended learning-aanpak. Hierdoor komt elke individu aan zijn voorkeur van leermethoden. Wij bieden een verscheidenheid aan formaten voor (digitale) levering, waaronder:

< Back

< Back
[+] Read More

Specifiek leertraject per doelgroep

Een leertraject is een verzameling leeractiviteiten (e-learnings, workshops, simulaties, enz.) die in een specifieke volgorde worden aangeboden, samengesteld voor een lerende groep, ook wel doelgroep genoemd. Learning journeys kunnen helpen om mensen bij te scholen op basis van hun leerbehoeften en doelstellingen zoals die door de organisatie zijn vastgesteld.

Wij kunnen op maat gemaakte leertrajecten samenstellen die bestaan uit kant-en-klare leer evenementen, aangevuld met leeractiviteiten op basis van de leerdoelen en leervoorkeuren van de doelgroep(en).

E-learning modules om uw leerproces te starten

Onze kant-en-klare reeks e-learning modules zijn modulair opgebouwd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast om uw teams over de hele wereld snel en kosteneffectief bij te scholen.

Het Foundation-niveau behandelt alle ESG-risico beginselen (te beginnen met klimaat) en is de opstap naar de trainingen op intermediate en expert niveau.

F1 What is ESG
F2a Climate basics
F2b Climate change
F3 Climate risk foundation
F4 Stakeholder expectations
F5 Net zero
F6 'Other' environmental risks
F7 Climate resilience

De Intermediate-training is ontwikkeld voor medewerkers wiens activiteiten worden beïnvloed door het klimaatrisico.

I1 EU actions related to sustainable finance
I1 EU actions related to sustainable finance - Insurance
I2 Climate risk management cycle
I3a Climate risk identification basics
I3b Climate risk identification tools
I4a Climate risk assessment - methods and tools
I4b Climate risk assessment - scenario analysis
I5 Climate risk steering
I6 Climate risk strategy
I7 ESG data for products
I8 ESG reporting essentials
I9 ESG products

Het Expert-niveau is ontwikkeld voor medewerkers wiens activiteiten fundamenteel veranderen als gevolg van het klimaatrisico en omvat diepgaande lesstof over ESG-regelgeving.

E1 EU taxonomy
E2 ECB Guide on CER
E3 Pillar 3 disclosures on ESG risk
E4 Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)
E5 Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
E6 Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)
E7 Insurance Distribution Directive (IDD)

De Micro-learnings zijn korte deep-dive modules van ESG-regelgeving. Ze geven een inleiding op de regelgeving en behandelen de belangrijkste aspecten.

M1 EU taxonomy
M2 ECB Guide on CER
M3 Pillar 3 disclosures on ESG risk
M4 Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)
M5 Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
M6 Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)
M7 Double materiality
M8 International Sustainability Standards Board (ISBB)

Alle modules zijn beschikbaar in twee opties: een bestand dat u in uw eigen platform kunt integreren en waarmee u de module aan een onbeperkt aantal medewerkers kunt aanbieden, of een bestand op PwC's upskilling platform waartoe uw medewerkers toegang krijgen.

ESG e-learning preview

Dit is een voorproefje van een van onze e-learning modules. Als u geïnteresseerd bent in een langere demo, neem dan contact met ons op.

Playback of this video is not currently available

0:01:02

ESG e-learning preview

Playback of this video is not currently available

0:04:14

Webinar: Inleiding tot de CSRD

Inleiding tot de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) webinar

Bekijk de CSRD-webinar om meer te weten te komen over de gevolgen voor uw organisatie en de bijbehorende vereisten.

Bekijk de CSRD-site voor meer informatie.

Hoe het ESG upskilling programma uw organisatie helpt

Ons programma heeft de volgende voordelen:

  1. Vergroten van het concurrentievoordeel van uw organisatie, omdat uw mensen een positieve impact hebben op hun stakeholders. Zij gebruiken hun nieuwe vaardigheden en kennis om langetermijnperspectieven te ontwikkelen en bewustzijn van ESG-elementen te vergroten met betrekking tot hun werk
  2. U krijgt een stevige basis voor ESG-upskilling en kunt gebruikmaken van een mix van kant-en-klare e-learning modules en op maat gemaakte modules die een voorsprong op de implementatie mogelijk maken. Wij ontwikkelen leertrajecten die zijn afgestemd op de leerbehoeften van verschillende doelgroepen - van basiskennis tot experts. 
  3. Onze brede en diepgaande ESG kennis brengt een outside-in perspectief in uw upskillings programma. Ons professionele team met ESG-experts, Learning & Development professionals, user experience specialisten en andere experts uit verschillende sectoren realiseren uw ESG-transformatie. 
  4. Wij brengen een holistische, geïntegreerde benadering van ESG die verder gaat dan naleving en risicobeperking.

Wilt u de basis van ESG en klimaatverandering beter begrijpen?

Onderwijsuren: 18 | Taal: Nederlands/ Engels

Doe mee aan onze cursus die bestaat uit e-learnings en (live) sessies over ESG, klimaatverandering en klimaatrisico's. Deze cursus is geschikt voor professionals in alle sectoren die zich sinds kort bezighouden met ESG en op zoek zijn naar meer inzicht in klimaatverandering, klimaatrisico's en klimaat gerelateerde regelgeving.

Na afloop van deze cursus heeft u een basiskennis van ESG, de impact van klimaatverandering op uw organisatie en welke acties u kunt ondernemen.

Meer informatie

Sessie 1. ESG, klimaatverandering en decarbonisatie
 
Sessie 2. Klimaat, milieu risico's en kansen 
 
Sessie 3. Wet- & regelgeving en rapportage
Volg ons

Contact

Sophie de Vries

Sophie de Vries

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 236 48 24

Kees-Jan de Vries

Kees-Jan de Vries

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 069 68 28

Saskia Vos

Saskia Vos

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 31 48

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Hide