Veerkracht van de toeleveringsketen

Beter bestand tegen onvoorspelbaarheid en risico’s

Door de wereldwijde disruptie en de veranderende vraag van consumenten worden bedrijven steeds meer gedwongen naar de weerbaarheid en veerkracht van hun toeleveringsketens te kijken. De huidige onvoorspelbaarheid en de toename van risico’s vragen van bedrijven dat zij snel kunnen schakelen in hun supplychains om hun productie en distributie zo goed mogelijk in stand te houden. Daarvoor is transparantie in de keten een eerste voorwaarde.

Playback of this video is not currently available

0:02:42

Operations Transformation

Veerkracht van de toeleveringsketen

De wereld is onvoorspelbaarder en risicovoller geworden

Als het om hun toeleveringsketens ging, hebben bedrijven jarenlang vooral naar efficiëntie gekeken. Logisch, want efficiëntie betekent een effectieve productie en distributie, en lage kosten. Maar sinds de Covid-19-pandemie en vervolgens de oorlog in Oekraïne is dat anders. Tegenwoordig kun je niet meer spreken van incidenten. De wereld is onvoorspelbaarder en risicovoller geworden.

Daar komt bij dat bedrijven steeds meer moeten voldoen aan ESG-richtlijnen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat bedrijven op de hoogte moeten zijn van de arbeidsomstandigheden bij niet alleen hun directe leveranciers, maar ook bij de leveranciers van die bedrijven.

Hoe we onze klanten helpen bij een veerkrachtige toeleveringsketen

Veerkracht in uw toeleveringsketen ontstaat niet zomaar. Wij helpen u daarbij door een goede verbinding te maken tussen bedrijfsstrategie, supplychainstrategie en supplychainoperatie.

Dat doen we met een divers team dat we vanuit verschillende perspectieven naar uw situatie kijkt. Daarvoor brengen we mensen met verschillende expertises en achtergronden samen. En door hun verschillende perspectieven, vindingrijkheid en passie te combineren met de nieuwste technologie, verkennen we samen onverwachte invalshoeken. Wij noemen dat de kracht van onze ‘community of solvers’.

Krijg meer grip op uw transformatie

Om te zorgen dat uw organisatie efficiënter opereert en wendbaarder wordt, is het belangrijk dat uw strategische activiteiten goed gekoppeld is aan uw bedrijfsplanning. Met andere woorden: het is belangrijk dat de dagelijkse gang van zaken in uw organisatie bijdraagt aan uw doelen op lange termijn.

Bent u benieuwd of uw organisatie goed is voorbereid op de uitdagingen van het digitale tijdperk? Wilt u weten of uw huidige inspanningen op het gebied van transformatie voldoende zijn voor succes? Doorloop dan de vragen in onze ‘Transformation Maturity Profiler’. Met deze tool bent u er binnen enkele minuten achter op welke gebieden u het goed doet en waar u mogelijk meer moet doen.

Krijg meer grip op uw transformatie
Samen beter

Samen beter 


Ecosystemen hebben een enorm zakelijk potentieel en zijn een veelbelovende manier om grote maatschappelijke problemen aan te pakken. Laten we beginnen met het op orde krijgen van ecosystemen.

Zoals iedereen weet, zijn ecosystemen plaatsen in de natuur waar levende wezens - planten, dieren, micro-organismen - samenwerken met hun omgeving, en alles speelt een rol om het geheel verder te helpen. Natuurlijk is er concurrentie. Continu eten wezens elkaar op gruwelijke  (en zeer goed te streamen) manieren op. Toch gedijt het ecosysteem.

Hetzelfde geldt voor ecosystemen binnen het bedrijfsleven: om te bieden wat klanten nodig hebben, werken steeds meer organisaties over de branchegrenzen heen. Ze creëren waarde die verder gaat dan wat een bedrijf alleen zou kunnen bereiken. Samenwerkend? Absoluut. Competitief? Dat ook, meer dan ooit. Bedrijven die ecosystemen over het hoofd zien of verkeerd inschatten, doen dat op eigen risico.

Lees meer

Volg ons

Contact us

Mathieu Rosier

Mathieu Rosier

Partner Industrial Manufacturing & Automotive, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 233 25 30

Peter Wolterman

Peter Wolterman

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 601 83 33

Hide