Jaarbericht 2021/2022

op zoek naar verbinding

Met een dubbel gevoel denk ik terug aan afgelopen jaar. We konden weer meer na het opheffen van de lockdowns vanwege het coronavirus, maar werden eind februari geconfronteerd met het conflict in Oekraïne. En dat liet niemand koud. De effecten hiervan op de wereldeconomie zullen ons ook het komend jaar beïnvloeden.

Deze gebeurtenissen leiden tot onzekerheid bij onszelf, onze klanten, onze stakeholders en onze collega’s. Het maken van verbinding is in deze tijd dan ook cruciaal, om zo samen tot oplossingen te komen. Dit vraagt van ons dat we zekerheden loslaten en onzekerheden omarmen, echt luisteren en vertrouwen hebben in onze gezamenlijke competenties en invalshoeken. Dat we kijken naar de factoren die ons verbinden en niet die ons onderscheiden.

In deze dynamiek maken onze collega’s het verschil. Van jong tot oud, van net gestart tot zeer ervaren. Ik ben dan ook trots op hen. Ook dit jaar zochten zij weer elke dag samen met onze klanten naar de beste oplossingen. En dat doen ze ook komend jaar.

Agnes Koops-Aukes
Voorzitter raad van bestuur PwC Nederland

Het verhaal van morgen

Een beeld of foto helpt vaak bij het verduidelijken van je verhaal. Zo ook bij de vijf thema’s die centraal staan in ons jaarbericht 2021/2022. Vijf PwC’ers delen een foto die past bij hun persoonlijke motivatie en die hen inspireert in hun werk. Door de gekozen foto letterlijk aan een muur te spijkeren, creëren zij samen de expositie ‘Het verhaal van morgen’.

Playback of this video is not currently available

0:03:12

Nynke Vries over duurzame vooruitgang

Duurzame vooruitgang

We staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en gelijkheid. Als we onze planeet leefbaar willen houden voor komende generaties, moeten we samen aan de slag. Daarbij mag het bedrijfsleven - en dus ook PwC - niet achterblijven. Als accountant spelen wij een steeds grotere rol bij het adviseren over ‘groene cijfers’.

Lees meer

Playback of this video is not currently available

0:02:31

Selwyn Moons over vertrouwen

Vertrouwen

Vertrouwen is de schakel die mensen, organisaties, klanten, stakeholders en de wereld met elkaar verbindt. Vertrouwen verdien je door elke interactie die je maakt, door elke ervaring die je deelt, door elke relatie die je aangaat en door elke oplossing die je bedenkt. De hoge kwaliteit van ons werk is het fundament onder onze bijdrage aan het maatschappelijk vertrouwen.

Lees meer

Playback of this video is not currently available

0:02:09

Krista Koeleman over inclusie

Inclusie

In onze ogen maken mensen het verschil. Daarom respecteren en waarderen we verschillen bij PwC en is het creëren van een inclusieve cultuur een van onze strategische speerpunten. We geloven sterk in de kracht van een inclusieve cultuur, waarin diverse teams werken aan belangrijke vraagstukken.

Lees meer

Playback of this video is not currently available

0:03:26

Fayaaz Adalat over gelijkheid

Gelijkheid

Gelijkheid staat hoog op de politieke agenda en die van veel organisaties. De Covid-19-pandemie heeft de ongelijkheid vergroot en tegelijkertijd zichtbaarder gemaakt. Daarnaast zorgen de klimaatverandering en de huidige crises voor nog meer verschillen in welzijn en kansen. De impact op onze klanten en de samenleving is groot.

Lees meer

Playback of this video is not currently available

0:03:00

Marcel Jakobsen over technologie

Technologie

Disruptieve innovatie kan de bron zijn van vooruitgang en technologie speelt een belangrijke rol in het oplossen van de vele uitdagingen waar we voor staan. Wij streven naar een toekomst die door mensen wordt geleid en door technologie wordt aangedreven. Als we menselijke vindingrijkheid combineren met technologie, kunnen we sneller intelligente en betere oplossingen ontwikkelen.

Lees meer

‘Bij PwC doen we het allemaal samen, met 5324 collega’s. Op naar nog meer duurzame resultaten en een nog grotere bijdrage aan de maatschappij.’

Agnes Koops-Aukes, voorzitter raad van bestuur PwC Nederland
Jaarbericht 2022

‘We hebben dit jaar een beter resultaat dan verwacht behaald. Dat investeren we deels in innovaties en technologie.’

Maarten van de Pol, CFO PwC Nederland
Jaarbericht 2022

Projecten waar we trots op zijn

Diamant Award 2022

Talent naar de Top, een stichting met als doelstelling de top van het Nederlands bedrijfsleven inclusiever te maken, heeft ons de Diamant Award 2022 toegekend voor ons inclusie- en diversiteitsbeleid. Daar zijn we ontzettend trots op. We zijn sinds 2006 bezig met inclusie en diversiteit en weten inmiddels dat zonder inclusie diversiteit niet mogelijk is. Onze focus ligt daarom op werken aan een inclusieve cultuur.

Lees meer

Duurzame vliegtuigbrandstof

PwC is afgelopen jaar als eerste grote organisatie volledig overgestapt op duurzame vliegtuigbrandstof voor alle zakelijke vliegreizen. Voor elke liter kerosine die we met onze vluchten gebruiken, betalen we een liter Sustainable Aviation Fuel (SAF). Naast het verduurzamen van de vluchten die we maken, willen we ook naar minder mobiliteit. We willen minimaal 25 procent reductie behouden en streven naar vijftig procent reductie in 2030.

Lees meer

Subsidieregelingen TU Delft

In samenwerking met TU Delft hebben data-analisten van PwC een calculatietool ontwikkeld die het complexe proces rondom subsidieregelingen makkelijker maakt. De complexiteit van de vele rekenregels in combinatie met meerdere datasets uit verschillende bronnen was een ingewikkeld en tijdrovend proces. TU Delft wordt nu gevraagd masterclasses projectbeheersing te geven aan andere universiteiten.

Lees meer

Perspectief in lastige huizenmarkt

Om meer inzicht te krijgen in de woontoegankelijkheid in Nederland, ontwikkelde BLG Wonen samen met PwC de Woontoegankelijkheidsmonitor. De monitor maakt het mogelijk concrete uitspraken te doen over de woontoegankelijkheid in een bepaald gebied of op het niveau van doelgroepen.

Lees meer

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons