Blockchain

Blockchain kan in potentie volledige industrieën gaan ontwrichten

Desalniettemin vragen veel mensen zich nog af wat Blockchain werkelijk gaat betekenen? Wat voor impact kan Blockchain hebben op de industrie waarin ik werk, op mijn bedrijf, op mijn beroep?

De enige manier om hier achter te komen is door te starten met het experimenteren met Blockchain:

"low risk, on the edge of your organization - in co-creatie met experts uit diverse industrieën, alles volgens de lean startup approach."

Playback of this video is not currently available

Consumenten willen steeds meer weten of het eten dat zij kopen, te vertrouwen is. Klopt het als er een ‘beter leven’- of bio-etiket op een vleesproduct staat? Blockchain kan helpen bij het creëren van een veilige voedselketen en het bestrijden van fraude. Hoe werkt dat? Bekijk hier de film. 

Cases

PwC en LAB15 hebben in 6 weken tijd drie proof of concepts in de Blockchain gebouwd. Deze gaan wij samen met andere relevante partijen doorontwikkelen naar Minimal Viable Products:

  1. Blockchain als oplossing voor het BTW Carrousel Fraude probleem en tegelijkertijd als verlichting van de administratieve druk bij bedrijven.
  2. Een Blockchain applicatie gericht op het automatiseren van interne controles door middel van het bieden van real-time transparantie en zekerheid.
  3. Blockchain in gebruik bij het beheersen van goederen (assets) in de waardeketen met als doel een eerlijk en transparant prijsbeleid en het tracken & tracen van goederen-informatie.

Hoe kan PwC helpen?

Kom naar ons Blockchain Experience Lab!

Het op de voet volgen van nieuws ten aanzien van hoe Blockchain technologie zich ontwikkelt en brainstormen over wat voor effect dit potentieel heeft op jouw industrie en bedrijf is een manier om bij te blijven. Echter, wij geloven dat je meer moet doen. Blockchain groeit exponentieel en om te kunnen begrijpen wat de echte impact en kracht is van deze technologie zul je moeten experimenteren. Wij geloven in de filosofie: "low risk, on the edge of your organization in co-creation with business experts, adopting the lean startup approach." En dat kan in PwC's Blockchain Experience Lab!

Experimenteren is waar startups goed in zijn. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Startup Insight’s LAB15. Samen kunnen wij proof of concepts in de Blockchain bouwen, in sprints van 5 dagen. In co-creatie met industry experts, van binnen en buiten PwC, die ons in het lab helpen met het valideren van onze aannames en met ons leren wat de uitdagingen en kansen van Blockchain zijn.

Contact

Sander Kranenburg

Sander Kranenburg

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 386 48 71

Krista Koeleman

Krista Koeleman

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 360 83 93

Einte van der Wal

Einte van der Wal

Partner, Tax Lead, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 094 06 32

Volg ons