Martin Bond

Martin Bond

Assurance Partner en Regioleider Noordwest , PwC Netherlands

Als partner heb ik mij sinds 2007 binnen de Assurance-praktijk van PwC gespecialiseerd in dienstverlening aan ondernemingen in de zakelijke dienstverlening. Deze dienstverlening omvat naast de controle van jaarrekeningen en specifieke verantwoordingen aan toezichthouders ook het adviseren en ondersteunen op uiteenlopende gebieden: herstructureringen, (de accounting van) transacties, interne controle, digitalisering van processen en IT transformaties, corporate governance en risicomanagement. Dit alles in zowel een Dutch GAAP als een IFRS omgeving.

Mijn klantenportefeuille bestaat op dit moment dan ook met name uit ondernemingen in deze sector, waaronder een drietal beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast bedien ik ook andere ondernemingen waar operational excellence, grip op projecten en de grote afhankelijkheid van mensen centraal staan.

Binnen PwC ben ik voorzitter van de sectorgroep Zakelijke Dienstverlening. Onze belangrijkste doelsteling is het delen van kennis; zowel binnen PwC als met onze klanten en relaties. Door kennis te verzamelen en te delen zijn we in staat om onze sectorkennis te verdiepen, bij te dragen aan oplossingen voor belangrijke uitdagingen in de sector, onze klanten beter te helpen en leiden we onze mensen op tot betere accountants en adviseurs. Onze sectorgroep publiceert - in samenwerking met onze buitenlandse collegas’s - ook regelmatig ‘thought leadership’ gericht op de subsectoren binnen de zakelijke dienstverlening waaronder de uitzend- en detacheringsbranche, de ingenieursbureaus, de advocatuur en de facilitaire dienstverlening.

Specialisaties

Mijn focus ligt op een breed scala aan controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan international opererende- en beursgenoteerde ondernemingen.

Loopbaan / Ervaring

Partner PwC Amsterdam/Alkmaar
2014 – heden

Markets Leader voor BU Amsterdam en lid Management Team BU Amsterdam
2014 – heden

Voorzitter landelijke sectorgroep Zakelijke Dienstverlening
2010 – heden

HR director binnen BU Amsterdam/Alkmaar
2010 – 2013

Director PwC Amsterdam/Alkmaar
2010-2013

in dienst bij PwC Assurance en haar rechtsvoorgangers
2000

Opleiding

Universiteit Nyenrode

Contact details

Tel: +31 (0)62 054 96 10

E-mailadres

Ervaring

  • Partner sinds 2014

Specialisatie

  • Accountant van grote internationaal opererende ondernemingen (waaronder beursfondsen)
  • met een focus op zakelijke dienstverlening.
Volg ons