Rendementsverbetering

Hoger rendement door verbetering bedrijfsprocessen

Prijsdruk in de bouwsector leidt tot prijsconcurrentie en dalende winstmarges. Een manier om het rendement van uw organisatie te vergroten, is door verbetering van uw bedrijfsprocessen. Zo kunt u met het terugdringen van faalkosten uw rendement aanzienlijk verhogen. Want opleverfouten, gebrekkige communicatie en het onnodig inefficiënt verlopen van het bouwproces kosten niet alleen veel geld, het levert ook ontevreden klanten op. Hoe pakt u zo´n rendementsverbetering aan? 

Concrete verbetering en inzicht in kernprocessen

PwC kan u ondersteunen met een structurele aanpak van rendementsverbetering met aantoonbare resultaten. Uit onze ervaring blijkt dat het verbeterpotentieel op circa vijf procent van de jaarlijkse omzet ligt. Naast financiële voordelen levert onze aanpak u meer inzicht op in uw kernprocessen. Concrete resultaten van onze beproefde verbetermethoden variëren van kostenreductie, vermindering van doorlooptijden en vergroting van marktaandeel, tot het verhogen van de leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid.

Solide analyses met een praktische insteek

Voor het bereiken van rendementsverbetering gebruiken we de methode Resultaatgericht Verbeteren. Onze aanpak is zowel data- als mensgedreven: solide analyses met een praktische insteek. Wij zorgen ervoor dat de verbeteringen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en leiden uw medewerkers op om structureel te blijven werken aan procesverbetering. Bent u nieuwsgierig geworden wat rendementsverbetering voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

"Opleverfouten, gebrekkige communicatie en het onnodig inefficiënt verlopen van het bouwproces kosten niet alleen veel geld, het levert ook ontevreden klanten op."

Bas Weber, Director Consulting

Contact

Bas Weber

Bas Weber

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 037 60 45

Volg ons