Saskia Hadewegg Scheffer

Saskia Hadewegg Scheffer

Tax Partner, PwC Netherlands

Ik maak deel uit van het team van PwC Nederland en PwC Europe, waar we met onze kennis en ons netwerk klanten ondersteunen om hun bedrijf te laten groeien. Ik adviseer klanten op het gebied van indirecte belastingen, zoals btw, douanerechten, accijnzen en energiebelasting, evenals opkomende wetgeving zoals het Carbon Border Adjustment Mechanism. Waar mogelijk help ik cliënten technologie in te zetten om effectieve en efficiënte (compliance & rapportage) processen te creëren. 

Als partner richt ik me op klanten die actief zijn in de sector Energy, Utilities & Resources (EU&R) in de ruimste zin van het woord, variërend van olie- en gasconglomeraten met internationale activiteiten en leveranciers voor de olie- en gasindustrie tot grondstoffenhandelaren en nutsbedrijven. 

Als Business Unit Leader voor ITX zet ik mijn passie in om anderen te helpen ontwikkelen en om mijn fantastische collega's te ondersteunen in hun ontwikkeling, zowel aan de persoonlijke kant, maar ook omdat we onze klanten in verschillende industrieën ondersteunen op een steeds breder scala aan thema's zoals ESG, Compliance, In control en Digital/Technology.

Opleiding

  • Erasmus Universiteit Rotterdam – Master fiscaal recht

Lidmaatschappen & nevenactiviteiten

  • Lid van Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

Ervaring

  • Partner bij PwC sinds 2016

Specialisatie

  • Indirect Tax Technologie, International indirect tax, Energy utilities & resources,Indirecte belastingen ,Btw, Douanerechten, Accijnzen, Energiebelasting, ESG, In control, Compliance, Digital -Technology
Volg ons