Vendor Assistance en Vendor Due Diligence

Vendor Assistance: vergroot uw kans op succesvolle verkoop

Wilt u (een deel van) uw onderneming verkopen? Dan is het goed eerst precies te weten hoe de zaak ervoor staat. Met onze vendor assistance of onafhankelijke vendor due diligence krijgt u een helder beeld van de waardedrijvers en risico’s van de onderneming. U bepaalt welke gebieden u wilt laten onderzoeken: van financieel, fiscaal en commercieel tot operationeel, HR en IT.

Inzicht en tijdwinst voor verkoper én koper

Voordat u uw verkoopplannen bekend maakt, kunt u in alle rust uw eigen onderneming goed in kaart laten brengen. Wij helpen u met onze vendor assistance om de verkoop voor te bereiden: wat verkoopt u eigenlijk, welke draadjes moeten doorgeknipt worden, zijn de cijfers voldoende helder om de toets van de buitenwereld te doorstaan? Eventueel kunt u voor de verkoop nog verbeteringen doorvoeren, zodat u straks sterker staat.

Vendor Due Diligence: de basis voor onderhandelen

Onze vendor due diligence geeft alle partijen een onafhankelijk beeld van de onderneming. Een beeld waarop geïnteresseerde kopers vertrouwen bij hun besluit over aankoop. Daarmee is ook de basis voor onderhandelen en bieden voor iedereen gelijk. En uiteindelijk spaart het veel tijd: als verkoper krijgt u nu maar één keer met een onderzoek te maken, en kopers hoeven geen uitgebreid eigen due diligence meer te doen.

Contact

Remco van Daal

Remco van Daal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 001 80 15

Volg ons