SDG Values Assessment

De transformatie van uw organisatie

Onze samenleving kijkt steeds nauwlettender naar de rol die organisaties spelen in de wereld. Welke impact hebben ze? Creëren ze waarde, anders dan vanuit een financieel perspectief?

In 2030 zou de wereld de transformatie moeten hebben doorgemaakt op basis van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties kunnen hierbij gebruikt worden als een internationaal erkend kader dat uw organisatie kan helpen bij deze transformatie. Door de SDG's in uw organisatie te integreren, identificeert u nieuwe kansen, vergroot u  vertrouwen, verlaagt u de kosten en vermindert uw risico's.

Cultuur speelt een sleutelrol bij het aansturen van uw duurzame ambitie

Het bepalen van een strategie is één ding, maar zorgen dat deze strategie wordt uitgevoerd is iets anders. Medewerkers zijn de sleutel tot het succesvol uitvoeren van een duurzame strategie. Het vroegtijdig inzicht krijgen in hun waarden kan helpen bij het identificeren van de gewenste cultuur waar uw medewerkers deel van willen uitmaken. Het creëren van deze gewenste cultuur is essentieel voor de ontwikkeling van gedrag en een strategie die helpen bij de uitvoering van de Agenda 2030. Het stelt een organisatie in staat haar cultuur af te stemmen op haar geprioriteerde SDG's of zich te richten op die SDG's die al zijn afgestemd op de gewenste cultuur.

Zeggen

Het organisatieverhaal, gedefinieerd door doel, waarden en strategie, laat zien hoe u een verschil wilt maken in de wereld. 

Zijn

De mate waarin organisaties acteren en bijdragen aan de SDG's door hun waarden, cultuur en interne activiteiten.

Doen

De mate waarin organisaties een directe positieve bijdrage leveren aan de SDG's door middel van hun producten, diensten, partnerschappen en supply chain.

Hoe we u kunnen helpen

Het SDG Values Assessment (een samenwerking tussen PwC en het Barrett Values Centre) geeft u inzicht in hoe goed uw huidige en gewenste cultuur aansluiten bij uw duurzaamheidsdoelstellingen. We kunnen de bestaande beperkende waarden binnen uw organisatie in kaart brengen die het voor uw organisatie moeilijk maken om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Belangrijker nog is dat we inzicht kunnen geven in de specifieke sterke punten van uw cultuur die het behalen van uw duurzaamheidsambities versnellen.

Van inzicht naar actie

Wat kunt u doen met de inzichten uit de SDG Values Assessment?

Wij kunnen u helpen om de SDG's voor uw organisatie te prioriteren op basis van de waarden van uw medewerkers.

We kunnen u helpen om uw cultuur op te frissen en af te stemmen op uw duurzaamheidsdoelstellingen. We brengen het kritische gedrag van leiderschap en medewerkers in kaart om zo een duurzamere toekomst te creëren.

We kunnen u helpen de stappen te bepalen om potentiële valkuilen (bestaande beperkende waarden) en hiaten aan te pakken, die extra aandacht nodig hebben om uw cultuur beter af te stemmen op uw duurzame ambities.

Contact

Wendy van Tol

Wendy van Tol

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 353 44 50

Jens Dinkel

Jens Dinkel

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 987 51 34

Femke Helgers

Femke Helgers

Director, Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 016 21 34

Volg ons