Sustainable development goals (SDG’s)

Hoe vertaalt u de sustainable development goals naar uw eigen organisatie?

De zeventien sustainable development goals (SDG’s) die de Verenigde Naties in 2015 hebben vastgesteld, hebben veel enthousiasme opgeroepen. Bedrijven en organisaties zijn bereid een bijdrage te leveren aan de oplossing van wereldwijde problemen als armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Omdat iedere organisatie anders is, is het verstandig te focussen op de SDG’s waarop u het meeste impact kunt maken. Maar welke zijn dat? Hoe vertaalt u deze door naar uw strategie zodat u daadwerkelijk impact levert? Hoe meet u vooruitgang en hoe rapporteert u daarover naar de buitenwereld?

Lees verder of neem contact op met Femke Helgers.

Een bijdrage aan de SDG’s is ook goed voor uw eigen organisatie   

Het maken van maatschappelijke impact staat steeds hoger op de agenda van bedrijven en organisaties, omdat ze daartoe intrinsiek zijn gemotiveerd en omdat hun stakeholders dat verwachten. Het verbinden van (een selectie van) SDG’s aan uw strategie is echter ook goed voor uzelf. Het vergroten van uw positieve en verminderen van uw negatieve impact verkleint risico’s, vermindert uw kosten, vergroot het vertrouwen in uw organisatie en leidt daarom ook tot meer groei. Bijdragen aan de SDG’s is bovendien een mondiale beweging: bedrijven en organisaties die de SDG’s aan hun strategie verbinden, spreken dezelfde taal, kunnen zich met elkaar vergelijken en sluiten gemakkelijker partnerschappen om de realisatie van de doelen dichterbij te brengen.

Wij helpen bedrijven wereldwijd met het verankeren van de SDG’s

Wij helpen bedrijven en organisaties in verschillende sectoren over de hele wereld met het verankeren van gekozen SDG’s in hun strategie en rapportages. PwC heeft bovendien in samenwerking met de GRI en de UN Global Compact een belangrijke bijdrage geleverd aan het opstellen van indicatoren waarmee het bedrijfsleven voortgang op de SDG’s kan meten. Wij hebben hier als organisatie zelf ook ervaring mee opgedaan door  SDG’s aan de strategie van PwC in Nederland te koppelen en daar concrete indicatoren en doelstellingen op te ontwikkelen. Daarnaast publiceren we jaarlijks onderzoek naar de manier waarop verschillende sectoren de SDG’s integreren in hun bedrijfsvoering, strategie en rapportages.

Waar kunnen we u mee helpen:

 

  • Op welke SDG’s zou u zich moeten focussen? - Focussen op zeventien doelen is te veel. Welke SDG’s zijn het meest relevant voor uw organisatie? Op welke gebieden kunt u impact maken?
  • Hoe kunt u deze SDG’s verankeren in uw strategie en bedrijfsvoering? - Geen ‘losse’ SDG-strategie, maar de SDG’s geïntegreerd in uw bedrijfsstrategie. Hoe kunnen al uw processen zo worden ingericht dat deze hieraan een positieve bijdrage leveren?
  • Ligt u op koers om uw bijdrage te leveren aan de SDG’s? - Maakt u de impact die u wilt maken? Met welke indicatoren meet u uw voortgang?

 

Contact

Femke Helgers

Femke Helgers

Director, Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 016 21 34

Volg ons