Eindejaarstips

07/11/19

2020 in zicht - Tips voor uzelf, maar ook voor uw organisatie

Het is bijna 2020. Welke acties moet u nog voor het eind van dit jaar ondernemen en welke zaken moet u juist uitstellen tot volgend jaar om bestaande en nieuwe fiscale faciliteiten te benutten?

Wij hebben een selectie gemaakt van de belangrijkste tips en aandachtspunten voor  uzelf en uw organisatie. Onze selectie is gebaseerd op de huidige wetgeving en rechtspraak. Ook is geanticipeerd op de voorgestelde maatregelen uit het Belastingplan 2020 en andere wetsvoorstellen tot en met de Nota naar aanleiding van het verslag van 22 oktober 2019. Eind december, na de stemming in de Eerste Kamer, wordt pas bekend of alle maatregelen de eindstreep halen. Daarom zijn deze tips en aandachtspunten voorzien van een sterretje (*).

Wilt u meer informatie over de toepassing van een of meer tips en aandachtspunten? Of hebt u advies nodig? Neem dan contact op met uw PwC-adviseur. Die helpt u daarbij graag verder.

Particulier

Wat kunt u nu al doen om in 2020 fiscaal voordeel te behalen, en wat kunt u beter even uitstellen? Welke acties kunt u als particulier ondernemen en waar moet u rekening mee houden?

Tips en/of aandachtspunten

Organisatie

Is uw organisatie goed voorbereid op 2020? Welke zaken kunt u nu al voor uw onderneming regelen zodat u uw fiscale positie kunt optimaliseren? Of is het juist verstandig om hiermee nog even te wachten?

Tips en/of aandachtspunten

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Volg ons