Privacy en gegevensbescherming

Bedrijven in staat stellen de waarde van data veilig te laten groeien

Data heeft gezorgd voor een revolutie in het moderne zakelijke landschap. Het is de ‘hoeksteen geworden van succesvolle organisaties’ omdat het innovatie en groei stimuleert en vorm geeft aan het concurrentievoordeel. Organisaties hebben tegenwoordig diverse mogelijkheden om de waarde van data en daarmee de voordelen van datagestuurde bedrijfsvoering te benutten. 

Wanneer zij deze aanpak hanteren, kunnen deze organisaties digitale transformaties beter uitvoeren, terwijl ze hiermee ook innovatie omarmen, het vertrouwen van klanten en gebruikers opbouwen en het concurrentievermogen behouden.

Gegevens omzetten in waarde

Een belangrijke overweging voor organisaties bij het omarmen van digitale transformatie is de veilige en ethische omzetting van gegevens naar iets van  waarde. Tegelijkertijd moet ook worden gezorgd voor een verantwoord gebruik van gegevens en algoritmen. Het juiste beheer van gegevens gedurende de hele levenscyclus ervan – van generatie tot verzameling, beheer en verwijdering – is van cruciaal belang voor organisaties om de kansen van het digitale tijdperk te benutten en de waarde van opkomende datagestuurde technologieën, zoals GenAI, veilig te integreren in hun activiteiten. 

Het benutten van het volledige potentieel van data vereist een alomvattende en strategische benadering van privacy en gegevensbescherming. Het effectieve beheer van data gedurende de hele levenscyclus ervan is een cruciale factor bij het benutten van de grootste kansen op succes in de huidige datagestuurde wereld. Door gegevensprivacy strategisch te integreren in hun overkoepelende Information Governance-programma kunnen organisaties de risico's van niet-naleving beperken. Tegelijkertijd versterken ze hun reputatie, bouwen ze aan het vertrouwen van belanghebbenden en behalen ze zakelijk succes op de lange termijn.

Bij PwC begrijpen we het belang van datamanagement en de waarde die het heeft  als asset. Door bedrijfsexperts samen te brengen met experts op het gebied van risico, beveiliging, privacy en compliance, kunnen we een holistische benadering realiseren om een succesvolle manier van privacy en gegevensbescherming gedurende de gehele levenscyclus van gegevensbeheer te garanderen. 

Ons multidisciplinaire team is uitgerust om organisaties te helpen hun gegevens effectief te beheren en te beschermen, het hoofd te bieden aan privacy-uitdagingen en tegelijkertijd de waarde van data als zakelijke motor te bevorderen. Hierdoor worden de veiligheid en het vertrouwen van uw klanten, gebruikers en werknemers gewaarborgd.

Wilt u meer weten over privacy en gegevensbescherming?

Onze diensten

Het realiseren van duurzame gegevensbescherming

Duurzame en robuuste gegevensbescherming is essentieel voor een veerkrachtige digitale transformatie. Onze service biedt strategische inzichten in gegevensbescherming en helpt organisaties om prioriteit te geven aan privacy, governancekaders op te zetten en duurzame privacymaatregelen effectief in te bouwen in hun dagelijkse activiteiten.

Lees meer

Ondersteuning door privacy-experts

In het verreikende landschap van gegevensbescherming kan deskundige begeleiding uitdagingen omzetten in kansen. Wij bieden deskundige begeleiding om organisaties te helpen de fijne kneepjes van het dagelijkse gegevensbeschermingsbeheer te doorgronden en de basis van hun privacyprogramma's te verstevigen.

Lees meer

DPOaaS

DPOaaS erkent de centrale rol van de Data Protection Officer's in privacyactiviteiten en het belang van hun functionele onafhankelijkheid om compliance mogelijk te maken. Onze service biedt deskundige en op maat gemaakte ondersteuning op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Lees meer

Privacy technologieën

Zonder de juiste digitale tools kan privacybeheer een overweldigende taak worden. Onze Privacy Enhancing and Management Technology service maakt gebruik van deze digitale tools om dit proces te vereenvoudigen. We bieden onafhankelijk advies en ondersteuning tijdens het implementatieproces en helpen organisaties om specifieke organisatorische eisen voor digitale verbetering te identificeren en aan te pakken.

Lees meer

Privacy by Design

Het concept van Privacy by Design heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste proactieve benadering voor het integreren van gegevensbescherming op basis van de activiteiten van organisaties. Het garandeert niet alleen naleving maar wekt ook vertrouwen, wat een krachtig concurrentievoordeel oplevert. Onze diensten kunnen u door deze transformatie leiden, waarbij privacyhindernissen worden omgevormd tot kansen voor groei en voor het opbouwen van klantvertrouwen.

Lees meer

Contact us

Bram van Tiel

Bram van Tiel

Partner Cybersecurity & Dataprivacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 243 29 62

Angeli Hoekstra

Angeli Hoekstra

Partner Cybersecurity & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 086 15 22

Mimoent Haddouti

Mimoent Haddouti

Cybersecurity Partner, PwC Netherlands

Volg ons