PwC Eindhoven

Persoonlijk contact loont

Internationaal ondernemen met een Brabants gezicht

Samenwerking; als we het over ondernemen hebben in de regio Eindhoven en Den Bosch is dat een sleutelbegrip. Of het nu gaat om high tech- en life-techbedrijven, ondernemingen in metaal en techniek, bouwbedrijven of de automotive industrie - om maar een paar belangrijke sectoren in de regio te noemen –u wilt vernieuwen en daarvoor gaat u geregeld met elkaar om tafel. En u zorgt ervoor dat de overheid en verschillende kennisinstellingen uit binnen- en buitenland ook aanschuiven. Zo versterkt u uw positie. In de regio, maar ook daarbuiten. Internationaal ondernemen wordt steeds belangrijker. Dat geldt ook voor ondernemen in de kennisindustrie: de regio Zuid-Oost Brabant (Brainport) is tenslotte niet voor niets de hotspot voor toptechnologie en staat niet voor niets hoog in de Europese ranglijsten als het gaat om research en development.

Wat kunnen we voor u betekenen?

PwC ondersteunt u bij het halen van uw doelen. Gericht op de regionale en nationale markt? We weten wat er speelt. Een hot item is bijvoorbeeld risicobeheersing. Nogal wat middelgrote bedrijven in de maakindustrie leveren aan een beperkt aantal grote bedrijven. We kunnen u met raad en daad bijstaan om uw bedrijfsstrategie te verbeteren. De regio kent ook nogal wat startende ondernemingen met veel potentie. Starters met goede ideeën kunnen bij ons terecht voor coaching en advies.

Wilt u, zoals zo veel Brabantse ondernemers, uw vleugels uitslaan in het buitenland? Bedrijfsactiviteiten verplaatsen naar China? Meer zakendoen met Duitsland? Of bent u verwikkeld in een internationale overname? PwC beschikt over een wereldwijd netwerk dat altijd paraat staat. Ook hebben we landendesks waarin onze specialisten nauw met elkaar samenwerken om u wegwijs te maken in de lokale wet- en regelgeving en fiscale structuren. In uw eigen taal kunnen we u bijstaan bij het opzetten en uitbreiden van uw internationale contacten.

Onze werkwijze

We werken op zijn Brabants: face to face. We nodigen u uit bij ons of komen naar u toe. Want persoonlijk contact loont. We zijn open en luisteren goed. Maar we kunnen ook best lastig zijn. We gaan niet op de stoel van de ondernemer zitten, maar toch wel op de leuning. Want we zijn eigenwijs genoeg om te denken dat we u vanuit onze expertise soms op betere ideeën kunnen brengen. Zo brengen we de ontwikkelingen in verschillende branches regelmatig in kaart in onze branchedocumenten en in onze benchmarkonderzoeken. Door onze kennis en ervaring met die van u te combineren, kunnen we visies verbreden, nieuwe verbanden leggen en de platgetreden paden verlaten.

Onze contacten in de regio

We zijn overtuigd van het belang van netwerken. We wisselen daarom graag met u van gedachten over actuele onderwerpen in rondetafelgesprekken. We organiseren het commissarissenprogramma, waarin we commissarissen de gelegenheid bieden om met elkaar over tal van zaken van gedachten te wisselen. Verder zijn we een van de initiatiefnemers van het Financieel Café, en hebben we een succesvolle kookclub van klanten en medewerkers van PwC die eens per maand de sterren van de hemel kookt.
Voor de CIO’s en IT directeuren in de industriesector in de regio, hebben we in samenwerking met één van onze partners een netwerk opgezet waarin IT-leaders elkaar treffen en uitdagen rondom relevante thema’s op het snijvlak van de business en IT.

Ook zijn we betrokken bij de Slinger, een keten van organisaties en individuen die zich inzetten voor een hechtere samenleving. Om op te hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de regio, bezoeken we verder onze klanten regelmatig en onderhouden we contacten in de businessclubs van PSV, Hermes Regionaal Business Netwerk, Jong Management Eindhoven/Helmond, de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging, Zakensociëteit Zuid-Oost Brabant, diverse branchegroepen, golfclubs en sportbesturen.

Jeroen van Kessel

Meer informatie?

Wilt u eens met ons van gedachten wisselen? Aarzel niet en neem contact op met onze Regioleider Zuid Nederland Jeroen van Kessel voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Jeroen van Kessel

Jeroen van Kessel

Partner

Tel: +31 (0) 88 792 15 21

Volg ons