Esther van der Vleuten

Esther van der Vleuten

Partner - Assurance - Hydrogen Leader, PwC Netherlands

Sinds 1997 ben ik actief als financieel dienstverlener aan klanten in de Energy Utilities & Mining groep. Het gaat hierbij om Assurance-diensten aan het gehele spectrum van de industrie: upstream en downstream, offshore suppliers, multinationale en staatsolie- en gasbedrijven, Nederlandse downstream (raffinaderijen, terminals en retail) familiebedrijven, energiecentrales in binnen- en buitenland, biobrandstofproducenten, brandstofhandelaren, zonne-energieleveranciers, enz. Dit alles in zowel een Europese (IFRS), Amerikaanse (US GAAP) als Nederlandse (RJ) omgeving, met uiteraard de benodigde kwalificaties.

Deze dienstverlening omvat de controle van jaarrekeningen, verklaringen bij omzetvolumes van retail stations en andere specifieke verantwoordingen ten behoeve van datarooms of (inter)nationale herstructureringen. Maar ook aanbevelingen op het gebied van strategie en interne controle, waarbij de industrie-expertise opgedaan door de vele jaren van ervaring ingezet kan worden. Zo kan ik optreden als sparringpartner van de directie, waarbij real time kennistransfer plaatsvindt over de gehele breedte van de strategische issues van een organisatie.

Specialisaties

Ik beschik over ruim bemeten kennis van en ervaring met financiële dienstverlening aan de olie- en gasindustrie en haar (offshore en onshore) toeleveranciers (multinationaal, nationaal, familiebedrijven), Power Companies en Duurzame Energie bedrijven. Ik ben US GAAP-geaccrediteerd en ben gecertificeerd als Nederlands Registeraccountant (IFRS en Dutch GAAP).

Ervaring

Partner

Voorzitter Duurzame Energiegroep PwC Nederland

Lid landelijke kernteam Energy Utilities & Mining, lid mondiale EU&M team

Groepsaccountant AEX genoteerde ondernemingen, groepsaccountant van diverse multinationals in de Energy Utilities & Mining sector. Ruime ervaring als accountant van diverse multinationale EU&M-holdings, waarbij Nederland fungeert als holdingstructuur voor buitenlandse en binnenlandse activiteiten. Hierbij treedt het PwC-kantoor in een ander land op als ‘performing office’ (o.m. Verenigde Staten, Australië, Thailand, Hongarije, Mexico, United Kingdom). Mijn team en ik fungeren als ‘signing office’, waarbij onze ruime ervaring in coördinatie tussen de diverse PwC-teams wereldwijd en de cliënt de optimalisatie van risicomanagement, effectiviteit en efficiëntie verzekeren.

Namens PwC Lid van IRO, toeleveranciers van de olie- en gasindustrie

Internal Audit Unilever, 2002

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Postdoctorale opleiding tot Registeraccountant (RA) 1997-2001
  • Bedrijfseconomie (drs) 1991-1997

Cursus Biodiesel Saybolt
inzake kenmerken, opslag en productie van biodiesel

Ervaring

  • Partner sinds 2011

Specialisatie

  • Financiële dienstverlening aan de olie- en gasindustrie en (offshore en onshore) toeleveranciers, Power Companies en Duurzame Energie bedrijven, Duurzame(re) energie toepassingen (Wind/zon/CNG/biobrandstoffen)
Volg ons