Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Taxmarc (SAP Certified)

In control over btw en andere indirecte belastingen

De wet- en regelgeving rondom btw is complex, zeker als u over de grens opereert. Het is niet gemakkelijk om van alle transacties die binnen een bedrijf gedaan worden vast te stellen of, hoeveel en waar er btw betaald moet worden. Om in control en dus compliant te zijn met alle wet- en regelgeving kan Taxmarc van PwC een oplossing zijn. 

SAP Certified Add on 

Taxmarc is een zogenoemde gecertificeerde ‘add on’ op SAP-systemen die ervoor zorgt dat bedrijven een volledig overzicht krijgen van alle data die relevant zijn voor het vaststellen van de verschuldigde btw. Dit maakt een individuele btw-behandeling van transacties mogelijk.

In control over btw en andere indirecte belastingen

Daarnaast controleert Taxmarc, door gebruik te maken van een ingebouwd control framework, op transactieniveau of de transactie in combinatie met de btw-gegevens consistent en juist is. Taxmarc geeft tax-directors inzicht in de informatie die een systeem levert, zonder zich te moeten verdiepen in de werking van het systeem. Taxmarc spreekt de taal die de gebruiker verstaat.

Wilt u weten wat PwC en Taxmarc voor u kan doen? Neem dan contact met ons op.

Playback of this video is not currently available

Softwarebedrijf SAP heeft PwC een certificering verleend voor de Taxmarc indirect tax engine en de integratie met SAP S/4HANA. Met deze certificering garandeert SAP de kwaliteit en comptabiliteit van deze PwC software oplossing. Dit betekent dat klanten van SAP de oplossing zonder enig risico kunnen implementeren in hun SAP S/4HANA systeem.

"Taxmarc was al gecertificeerd voor SAP ECC en nu ook voor SAP S/4HANA. Dit is echt een mijlpaal", zegt Marcel Jakobsen (Tax Technology Board Member) van PwC. Jakobsen ziet een belangrijke verandering bij organisaties. "De kwaliteit van tax data is cruciaal en wordt steeds belangrijker nu er in verschillende landen verplichtingen zijn om btw gegevens real-time aan te leveren bij de Belastingdienst. Dit zorgt er ook voor dat IT-afdelingen een steeds grotere stem krijgen in de keuze voor welk btw-systeem het bedrijf kiest. De kwaliteit van het product moet dan onberispelijk zijn. Deze certificatie geeft die garantie."

Volg ons

Contact

Marc van Rijbroek

Marc van Rijbroek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 944 20 05

Ron Sperling

Ron Sperling

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 350 24 79

Hide