De jaarrekening van de toekomst

Het voldoen aan de verwachtingen van stakeholders van jaarrekeningen is voor Nederlandse en internationale bedrijven een steeds grotere opgave. Onder andere de nieuwe (mondiale) rapportageverplichtingen, het verscherpte toezicht op regelgevers en accountants, de toenemende vraag en kortere rapportagetermijnen hebben hierop een enorme impact.Om al deze uitdagingen het hoofd te bieden moet de traditionele aanpak van de statutaire jaarrekening worden bijgesteld.

Dankzij de combinatie van onze expertise op het gebied van verslaggeving, inzet van toonaangevende technologie en optimale werkprocessen ontwikkelden wij een nieuwe end-to-end oplossing voor onze (internationale) klanten voor de statutaire jaarrekening die bijdraagt aan meer control en efficiëntie.

Transformatie van de financiële rapportage

Onze alliantie met Workiva stelt u in staat om met het Workiva-platform een transformatie te realiseren in uw financiële rapportage. Data komt samen op één plaats, u ontvangt één versie van de waarheid en uw financiële overzichten sluiten volledig aan op uw administratie. Onze geïntegreerde aanpak en kennis om processen te stroomlijnen maakt samenwerking met veel verschillende collega’s mogelijk en zorgt voor consistentie en transparantie. Dit alles binnen een gecontroleerd, audit-ready cloud platform.

We streven ernaar om bestaande processen te verbeteren zodat organisaties waarde kunnen creëren uit het financiële rapportageproces. Dit doen we door de inzet van de unieke combinatie van onze praktische en technische expertise op het gebied van het opstellen van statutaire jaarrekeningen (inclusief afstemming tussen groepsrapportage (vaak IFRS of US GAAP) en lokale GAAP), proactieve ondersteuning bij het managen van het auditproces, samen met investeringen in vooruitgang. 

Of u nu op zoek bent naar co-sourcing of outsourcing, wij maken uw organisatie sterker op de lange termijn, zodat u zich kunt richten op uw core processen.

Een nieuwe aanpak

De integratie van Workiva in onze Connected Compliance oplossing transformeert de manier waarop wij met u samenwerken op het gebied van financiële verslaggeving.

Contact us

Peter Paul Hoek

Peter Paul Hoek

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 373 35 04

Jack Corel

Jack Corel

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 140 29 00

Volg ons