The Supply Chain Experience

Een snel veranderende wereld geeft stof tot nadenken

In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven zich gericht op strategieën als just-in-time, lean en het verplaatsen van productie naar het buitenland. De significante economische veranderingen in de afgelopen jaren hebben echter veel bedrijven in gevaar gebracht; de Covid-19 crisis heeft waarschijnlijk ook uw supply chain geraakt en uitgelicht op welke vlakken deze wel of niet tegen disruptie bestendig is. Recente gebeurtenissen hebben laten zien dat het niet makkelijk is om met de vele complexiteiten van een supply chain om te gaan in een snel veranderende omgeving en daarbij concepten als lean en agile niet uit het oog te verliezen. 

Hoe gaat u om met groeiende onzekerheid in tijden van verregaande globale integratie?  In zulke bijzondere omstandigheden is het van groot belang om kritisch uw supply chain, haar processen en haar weerbaarheid te evalueren.

Supply Chain Experience

The Supply Chain Experience inspireert om goed na te denken over uw supply chain

The Supply Chain Experience is een spel bedoeld om deelnemers mentaal uit te dagen en teamwerk te versterken. Het spel is gebouwd op een combinatie van bewezen supply chain management best practices en de nieuwste innovaties in het veld. Door een miniatuur supply chain te simuleren en in verschillende rondes te optimaliseren worden veelgemaakte fouten en valkuilen duidelijk. Op een speelse wijze worden deelnemers aangespoord om na te denken over de concepten in de kern van hun supply chain.

Een proces stroomlijnen is één, maar weerbaarheid inbouwen is een heel andere uitdaging. Dit actieve spel gaat om de juiste dingen op de juiste manier doen door je constant aan te blijven passen aan een snel veranderend scenario.

The Supply Chain Experience onderscheidt zich door een fysieke mini-supply chain neer te zetten met zowel een sterke theoretische basis als innovatieve elementen. Door het te spelen werpt het spel licht op communicatiestijlen tussen de deelnemers, verbetert het samenwerking en brengt het deelnemers spelenderwijs de kracht van Agile en Lean concepten bij. De Leagile Game maakt deze concepten toegankelijk genoeg om de geleerde lessen direct te projecteren op uw eigen supply chain.

Hoe kan dit u helpen?

Door dit spel te spelen en uw team hierin tijd te laten investeren kunnen wij u inzicht geven in de organisatie achter uw supply chain en hoe uw team samenwerkt richting een gedeeld doel. Ook kunnen wij u helpen uw supply chain te transformeren en optimaliseren in een snel veranderende wereld. Onze skills, expertise en aanbod van diensten beslaan de volledige breedte aan supply chain onderwerpen, van strategie bepaling tot operationele verbetering.

Hoe ziet dit spel er praktisch uit?

Het spel representeert een volledige supply chain, van leverancier tot eindconsument, en wordt dan ook fysiek nagebootst. Dit kan plaatsvinden in elke vergaderruimte van significante grootte; bij u, op een externe locatie of in één van onze kantoren.

6-24 spelers per sessie

Optioneel: voeg een competitie element toe door twee spellen simultaan te spelen (max. 12 deelnemers per spel)

  • 0,5 – 1 dag
  • Industrie- en expertiseneutraal; iedereen kan meespelen
  • Meerdere rondes om teamprestatie te optimaliseren
  • In overleg kunnen bedrijfsspecifieke uitdagingen in de rondes worden toegevoegd

Contact

Rolf Bos

Rolf Bos

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 149 54 19

Volg ons