Digital Procurement Survey

5e editie

Inkoopafdelingen stellen zeer ambitieuze digitaliseringsdoelen voor 2027, met een gemiddelde van 70% digitalisering

Trends in investeringen

Kleine en middelgrote bedrijven verhogen hun investeringen in digitale transformatie, terwijl grotere bedrijven een significant investeringsniveau handhaven. CPO's geven prioriteit aan data-analyse en digitalisering van processen als hun belangrijkste aandachtsgebieden. Ze leggen ook de nadruk op risicomanagement, CSR use cases en contract lifecycle management.

Source-to-Pay oplossing is de norm

Inkoopafdelingen worden steeds digitaler. Het gebruik van Source-to-Pay-oplossingen is de norm: 94% van de respondenten geeft aan dergelijke platforms te gebruiken. Bij de belangrijkste succesfactoren voor het implementeren van een digitale oplossing kijken bedrijven eerst naar zakelijke criteria voordat ze naar de technische aspecten kijken

Prioriteiten CSR en Contract Levenscyclus Management

Op het gebied van MVO is het beheren van milieukwesties de topprioriteit voor inkoopafdelingen voor de komende drie jaar, in het bijzonder het verminderen van scope 3 emissies. De helft van de ondervraagde bedrijven is van plan om de komende drie jaar te investeren in CLM-tools, omdat ze het potentieel zien voor tijdsbesparing, kostenreductie en verbeterde compliance.

1000+

Procurement professionals

58

Landen

9

Industrieën

Volg ons

Contact

Mathieu Rosier

Mathieu Rosier

Partner Industrial Manufacturing & Automotive, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 233 25 30

Eveline Pols

Eveline Pols

Director Supply Chain & Procurement, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 247 62 09

Xander de Jong

Xander de Jong

Senior Manager Supply Chain & Procurement, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 927 78 20

Hide