CEO’s versnellen digitalisering, maar zien ook risico’s

Cyberdreigingen vragen om veel aandacht in het risicomanagement

De Covid-19-crisis spoort CEO’s aan hun digitale transformatie te versnellen. Maar liefst 76 procent van de respondenten zegt de komende drie jaar de investeringen in digitale transformatie te verhogen, van wie 48 procent van plan is dat fors meer te doen. 

Tegelijkertijd maken ze zich zorgen over de risico’s van de digitale wereld. Dat zien we terug in het risicomanagement. Op de vraag welke bedreigingen expliciet zijn opgenomen in het risicomanagement werden cyberdreigingen het vaakst genoemd. ‘Gelukkig onderkennen CEO’s de gevaren en beseffen ze dat ze actie moeten ondernemen. De vraag is alleen hoe. Daar worstelen ze nog mee’, aldus Anthony Kruizinga, specialist op het gebied van risico en regulering.

Lees hier de blog van Anthony Kruizinga

Covid-19 zorgt voor accentverschuivingen in het risicomanagement

Als gevolg van de coronacrisis melden de door ons ondervraagde CEO’s dat zij meer aandacht besteden aan risico’s waarvan het niet waarschijnlijk is dat deze zich vaak voordoen, maar die wel veel impact hebben. Covid-19 valt in deze categorie. Accentverschuivingen binnen risicomanagement zijn ook te zien in coronagerelateerde aspecten als samenwerking in de aanvoerketens.

Volg ons

Contact

Anthony Kruizinga

Anthony Kruizinga

Partner, Risk & Regulation lead, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 308 76 37

Hide