CEO Survey 2017

Nederlandse CEO is optimistisch over economie, maar bezorgd over maatschappij

Nederlandse CEO's hebben ten opzichte van hun buitenlandse collega’s veel meer vertrouwen in de economie, de werkgelegenheid en hun eigen omzetgroei. Tegelijkertijd maken ze zich meer zorgen over (cyber)veiligheid en sociale instabiliteit. Dat blijkt uit de jaarlijkse CEO Survey van PwC onder bijna 1400 bestuursvoorzitters uit 79 landen.

De helft van de Nederlandse CEO’s denkt dat het personeelsbestand het komende jaar groeit en 79% maakt zich geen zorgen over werkloosheid (tegen 54% mondiaal).

Uit de CEO Survey blijkt ook dat de Nederlandse ondernemingsbestuurders bang zijn dat het moeilijker wordt te opereren in een mondiaal concurrentieveld waarin protectionisme steeds dominanter wordt. 61% zegt hierover matig tot zeer bezorgd te zijn. En ze maken zich meer dan hun buitenlandse collega’s zorgen over terrorisme (84% tegen 54%), cybercrime (85% tegen 61%) en sociale instabiliteit (76% tegen 68%).

‘Het optimisme van Nederlandse CEO’s weerspiegelt de relatief sterke staat van de Nederlandse economie’, zegt bestuursvoorzitter Peter van Mierlo van PwC. ‘Tegelijkertijd zijn ze beducht voor de toenemende maatschappelijke weerstand tegen globalisering en de voortschrijdende techniek.’

Lees verder

Peter van Mierlo

‘Gezamenlijk moeten we als CEO’s meer oog hebben voor de schaduwzijde van globalisering en technologische ontwikkelingen en moeten we er slimme oplossingen tegenover zetten’

Peter van Mierlo

Contact

Peter van Mierlo
Voorzitter raad van bestuur PwC
Tel: +31 (0)88 792 34 62
E-mailadres

Volg ons