Identity and Access Management

Optimaal gebruiksgemak en een robuuste beveiliging voor de bescherming van privégegevens 

Steeds meer organisaties hebben of ontwikkelen een onlinebusinessmodel. Daarbij is er steeds strengere wet- en regelgeving waar organisaties aan moeten voldoen. Tegelijkertijd staan klanten meer bloot aan veiligheidsrisico’s en zijn ondernemingen steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Effectief ‘identity and access management’ (IAM) speelt een sleutelrol bij het beheersen van risico’s en is een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsstrategie geworden om business te bedrijven, groei te realiseren en continuïteit te borgen.

PwC biedt de beste oplossingen voor alle IAM-onderdelen van uw online onderneming. Hierbij kunt u denken aan veilige transacties, hoogwaardige  en gepersonaliseerd gebruikerservaringen,  veilige toegang, slimme authenticatie en kostenefficiënt toegangsbeheer.

Aan de hand van BriqBank een fictieve bank die gebaseerd is op het Lego principe laten wij u zien hoe u met digitale identiteit de interactie met uw klanten kunt verbeteren.

Bekijk de video

Playback of this video is not currently available

Veilige transacties

Eindgebruikers staan vaker bloot aan veiligheidsrisico’s en ondernemingen worden vaker het slachtoffer van ongeautoriseerde toegang. Dit is een mogelijke bedreiging voor het onlinezakendoen. Het vraagt om oplossingen die op een robuuste manier veilige toegang bieden en dit in combinatie met hoogwaardig en tegelijkertijd laagdrempelig gebruiksgemak. 

Gepersonaliseerd contact maken

Zorg voor ervaringen die veilig en persoonlijk zijn, en die zijn afgestemd op de individuele voorkeuren van klanten. Dit draagt bij aan de loyaliteit van klanten en de potentiele groei van uw inkomsten. Zo’n persoonlijke service is alleen mogelijk met identiteits-oplossingen die in ‘real time’ een 360 graden klantprofiel kunnen opleveren en die dit overal in de organisatie beschikbaar stellen. 

Identity Threat Detection and Response (ITDR)

Lees meer over het beschermen van digitale identiteit met ITDR, over de verdediging van nieuwe bedreigingen en over flexibele responsstrategieën.

Download de publicatie

Net Zero versterken met Policy-Based Access Control

Ontdek hier hoe PBAC een veerkrachtige cybersecurity-aanpak mogelijk maakt, naast de Zero Trust-strategie.

Download de publicatie

Zero Trust ontcijferd

Zero Trust vergroot de veiligheid, maar wat is het nu echt en waar begin je?

Download de publicatie

Hoogwaardige klantervaringen

Veel executives vinden het verbeteren van klantervaringen belangrijk. Maar voor ze goede identiteitsoplossingen kunnen implementeren moeten er eerst vaak lastige hindernissen worden overwonnen. Voorbeelden daarvan zijn de ‘silo’s’ in organisaties en een gebrek aan visie bij het hoger management. Het adresseren van visie, organisatie en processen kan resulteren in de juiste identiteitsoplossingen en in hoogwaardige klantervaringen.

Vertrouwde toegang

Klanten verwachten van veilige toegang dat wat zij online delen ook werkelijk goed beschermd is. Bij consumenten gaat het om hun persoonlijke data. Bij ondernemingen gaat het om transacties en zakelijk gevoelige gegevens. Van veilig toegangsbeheer mag worden verwacht dat het voldoet aan alle wet- en regelgeving, dat het fraude voorkomt en dat het intellectueel eigendom en persoonlijke gegevens beschermt.

Slimme authenticatie

Organisaties, hun medewerkers, klanten en ‘prospects’ willen allemaal hetzelfde. Ze willen toegang geven of toegang krijgen tot zakelijke of particuliere data. Maar veiligheid is daarbij belangrijk. De data mogen alleen worden gezien door de persoon met de juiste privileges ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt en op een veilige en efficiënte manier. Slimme authenticatie regelt zowel het gebruiksgemak als het gewenste veiligheidsniveau.

Kostenefficiënt ‘toegangsbeheer'

Voor onlineondernemingen is het van groot belang om de risico’s te beheersen die te maken hebben met de toegang tot informatie en de toegang tot zakelijke toepassingen. Dat is onder meer belangrijk voor het beschermen van intellectueel eigendom, voor fraudepreventie en voor het voldoen aan regelgeving. Het is echter steeds lastiger om dit op een kostenefficiënte manier te doen. Dit komt door de toenemende trans-organisatorische-samenwerking in bedrijfsprocessen en tal van zakelijke toepassingen die worden overgezet naar de ‘cloud’. Onze oplossingen ondersteunen efficiënt management van toegangsrisico’s, met behulp van geautomatiseerde rapportages over toegangsbeheer en de splitsing van het monitoren van taken over zakelijke toepassingen en processen heen.

IAM DevOps as-a-Service

Is uw Identity and Access Management oplossing geschikt voor groei?

De wereld verandert in een digitale wereld en online bedrijfsmodellen worden in rap tempo geïntroduceerd. Organisaties moeten sneller nieuwe producten en diensten leveren, terwijl ze steeds vaker worden blootgesteld aan veiligheidsrisico's en mogelijk slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Daarnaast zorgt het scala aan nieuwe wet- en regelgeving voor een verhoogd compliancerisico. 

Lees meer over IAM DevOps as-a-Service

Contact

Gerald Horst

Gerald Horst

Digital Identity partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 517 51 51

Ivo van Bennekom

Ivo van Bennekom

Digital Identity partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 911 54 02

Volg ons