Transparantieverslag 2022/2023

In dit transparantieverslag reflecteert de directie van PricewaterhouseCoopers Accountants N.V op het boekjaar 2022/2023. In dit verslag wordt teruggeblikt op verschillende ontwikkelingen van het afgelopen jaar; ontwikkelingen die het werk van accountants breder en relevanter maakt. De Commissie Publiek Belang en de Young Assurance Board doen verslag en er wordt vooruit gekeken naar de uitdagingen en kansen van het komende jaar.

Wytse van der Molen
voorzitter Assurance Board PwC Nederland

Download het verslag

Sommige browsers ondersteunen niet alle functionaliteiten in de pdf. Download voor de beste gebruikerservaring de pdf en open deze in uw Adobe Acrobat Reader op uw laptop. (https://get.adobe.com/reader/).

Het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat verandering de enige constante is, en zal blijven. Dit vraagt om wendbare organisaties, die snel kunnen inspelen op ontwikkelingen. Dit geldt ook voor onze eigen organisatie. 

Klimaatverandering, duurzaamheidsverslaggeving en digitalisering veranderen ons beroep. We worden gevraagd om op korte termijn ook zekerheid te geven over niet-financiële informatie als gevolg van de toegenomen maatschappelijke en wettelijke vraag naar duurzaamheidsverslaggeving. Daarnaast verandert digitalisering, en de snelle opkomst van Artifical Intelligence, de wijze waarop onze klanten, maar ook wij ons werk doen. 

We moeten vertrouwd raken met verandering en dat vraagt om een nieuwsgierige en open mindset terwijl we met een professioneel kritische instelling de kwaliteit van onze dienstverlening blijven verbeteren. 

In ons transparantieverslag delen we hoe we dit hebben gedaan, en hoe we hier in de toekomst mee verder gaan. 

Wij wensen u veel leesplezier bij het Transparantieverslag 2022/2023.

 

Assurance board PwC

De Assurance Board: Jeroen van Kessel, Joris van Meijel, Wytse van der Molen (voorzitter), Aleid Mulder en Raneesh Jagbandhan.

Playback of this video is not currently available

0:00:33

Next Generation Audit

Hoe voer je zo effectief en goed mogelijk een audit uit, in tijden waarin snellere veranderingen en complexere audits aan de orde van de dag zijn? Hoe kunnen technologie en data de accountant ondersteunen en hoe ziet de audit er over een paar jaar uit? Dát bespreken onze PwC-experts in deze aflevering.

Read more

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons