PwC Maastricht

Spreekt uw taal

Thuis in Zuid-Limburg en ver daarbuiten

In Zuid-Limburg voelen ondernemers de tijdgeest uitstekend aan. Van oudsher industriële bedrijven transformeren in rap tempo tot kennisintensieve bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en ondernemen gebeurt op Europees niveau. De kennisintensieve industrie doet het goed en er zijn nauwe banden met soortgelijke bedrijven en kennisinstituten in de regio’s Aken, Leuven en Eindhoven. Uiteraard hebben ondernemers onze in regio ook te maken met tegenwind. En hoe behoud je talent voor de regio? Hoe zorg je ervoor dat de ontgroening en vergrijzing in Zuid-Limburg je niet in de problemen brengt? Hoe organiseer je als startende onderneming je groei? En hoe zorg je voor goede bedrijfsopvolging?

Wat kunnen we voor u betekenen?

PwC Maastricht sluit aan op de vraagstukken die bij het bedrijfsleven spelen. U opereert vanuit Zuid-Limburg niet zozeer aan de rand van Nederland, maar midden in Europa. Ondernemers die Europabreed ondernemen en die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met allerlei fiscale belemmeringen, ondersteunen wij daarom met raad en daad. U kunt gebruik maken van een nauw vertakt Europees en wereldwijd netwerk, zodat u wegwijs wordt in de lokale wet- en regelgeving en fiscale structuren in de EU en daarbuiten.
Bent u als ondernemer actief in de medische technologie, automotive en life science? We hebben ook overal onze contacten met bedrijven in deze sectoren. Daarom kunnen we u helpen om verbindingen te leggen en wereldwijd partners te vinden. PwC Maastricht weet ook wat er speelt in de regio en speelt erop in. We kennen de trends en weten waar de kansen liggen. Bent u een jonge ondernemer met groeipotentieel? Ook dan ondersteunen we u graag. Bijvoorbeeld bij het vinden van gekwalificeerd en getalenteerd personeel. Of bent u door de wol geverfd en juist op zoek naar opvolger voor uw bedrijf? Geen gemakkelijke kwestie, waarvoor we graag onze deskundigheid voor u inzetten.

Onze werkwijze

We hebben een eigen visie, maar we verplaatsen ons in u en in uw positie. We spreken letterlijk en figuurlijk de taal van de Limburgse ondernemer omdat onze mensen diep geworteld zijn in de Limburgse gemeenschap en netwerken. We besteden veel tijd en aandacht aan het opbouwen van een hechte relatie en investeren in u.

Onze contacten in de regio

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de regio bezoeken we onze klanten regelmatig. Ook zijn we oprichter van en deelnemer in verschillende netwerken. Om een greep te doen: we zijn oprichter van Finanza Zuid-Limburg, het netwerk voor financiële professionals en het Financieel Café. We zijn ook vertegenwoordigd in De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) van VNO-NCW. We zijn verder partner in Stichting Regio Branding, die de branding van Zuid-Limburg op de kaart gaat zetten, niet alleen als het gaat om bedrijvigheid, maar ook als het gaat om wat de regio te bieden heeft op het gebied van wonen, cultuur, natuur en gastronomie. We houden ook regelmatig rondetafelgesprekken en elk jaar een inspirerend eindejaarsseminar over actuele en fiscale ontwikkelingen waarbij er uiteraard ruimschoots de gelegenheid is om als ondernemer met collega-ondernemers en PwC’ers van gedachten te wisselen.
We zijn ook betrokken bij allerlei maatschappelijke projecten. We zetten ons bijvoorbeeld in voor Stichting Lob'Star, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker en stichting Pater Schlooz, die zich inzet voor ontwikkelingsprojecten. Ook zijn we betrokken bij Stichting Michelle, een organisatie die onderzoek wil bevorderen naar de ziekte Tubereuze Sclerose Complex.

Jeroen van Kessel

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze aanpak en diensten? Neemt u dan contact op met onze regioleider Zuid Jeroen van Kessel voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Jeroen van Kessel

Partner

Tel: +31 (0) 88 792 15 21

Volg ons