Zaken doen op de Noordzee

De Noordzee wordt beschouwd als één operationele omgeving voor organisaties, maar het gebied behoort tot verschillende landen en bestaat daarom uit verschillende jurisdicties met ieder hun eigen specifieke wetgeving. Organisaties die actief zijn in de olie- en gasindustrie worden geconfronteerd met andere uitdagingen dan bedrijven in andere sectoren, als gevolg van de snelheid en dynamiek die de industrie kenmerkt. Deze bedrijven kunnen profiteren van een geïntegreerde aanpak voor al hun fiscale kwesties om risico’s op het gebied van non-compliance en reputatieschade te minimaliseren en hun fiscale positie te optimaliseren.

Wij geloven sterk in het toevoegen van waarde aan de business van onze klanten en hebben daarom een Noordzee-groep opgericht. Door onze technische kennis te combineren met de relevante kennis van de industrie zijn wij perfect in staat om u en uw medewerkers te helpen. Ons ervaren team staat klaar om samen met u de optimale fiscale oplossing voor uw organisatie te realiseren. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de fiscale gevolgen in de verschillende landen op het gebied van de vennootschapsbelasting, loonbelasting en sociale zekerheid, btw en douane.

Een geïntegreerde aanpak

Door onze grensoverschrijdende aanpak met collega's uit Denemarken, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland kunnen wij u helpen met het bereiken van uw doelen, het managen van belastingrisico’s en het naleven van wetten en regelgeving. Wij hebben het team, de instrumenten en de multidisciplinaire aanpak om waardevolle fiscale diensten te leveren aan bedrijven met activiteiten op de Noordzee. 

Contact

Jan-Willem Thoen

Jan-Willem Thoen

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 002 95 71

Saskia Hadewegg Scheffer

Saskia Hadewegg Scheffer

Tax Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 385 71 93

Volg ons