Gemak

Bij uitstek dragen nieuwe technologieën en FinTech bij aan het verbeteren van het gemak voor klanten van banken. Drie kwart van de senior professionals in de financiële sector die zijn ondervraagd bij de 'PwC Global FinTech survey', is van mening dat traditionele spelers onder druk van FinTech-partijen de klant meer centraal hebben gesteld. Of er nu sprake is van een technologie-push of een markt-pull, de klant verwacht van de bank meer gemak. De belangrijkste drijvende factor achter de adoptie van technologie is de veranderende houding van klanten ten opzichte van de technologie. Het gebruik van technologie is in de afgelopen jaren zo fundamenteel ingebed in diverse aspecten van ons leven, dat consumenten ook voor bankproducten geneigd zullen zijn technologisch vernieuwende mogelijkheden te gaan gebruiken. 

Voor de klant is de gebruikerservaring een van de belangrijkste aspecten van de relatie met zijn bank. Die gebruikerservaring wordt bepaald door onder meer:

  • directe interactie met de bank en daarmee direct werkende producten en diensten (instant) met hoge mate van veiligheid en kwaliteit;
  • omni-channel met de nadruk op mobiel: altijd, overal, instant en intuïtief;
  • eenvoudig (naadloos), overzichtelijk en begrijpelijk;
  • transparant, helder en vergelijkbaar;
  • meer persoonlijke en relevante aanbiedingen.

Noot: 

  • Gevestigde instellingen zien zichzelf wel als minder klantgericht dan FinTech: "Among the respondents that regard themselves customer-centric, 77% put FinTech at the heart of their strategy. While among the respondents that see themselves as slightly customer-centric, only 27% put FinTech at the same level."
  • Push impliceert dat een innovatie wordt gedreven door technologische innovatie of FinTech en pull impliceert dat een innovatie wordt ontwikkeld in reactie op een geïdentificeerde behoefte in de markt.
Toekomst van bankieren - Gemak

Contact

Eugénie Krijnsen

Eugénie Krijnsen

Industry Leader Financial Sector, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 36 98

Bauke Sprenger

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 361 88 23

Thomas Rijneveld

Thomas Rijneveld

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 51 20

Volg ons