Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Privégebruik

Inzicht in uw btw-correctie 2021

Inzicht in uw btw-correctie 2021

Aan het eind van ieder jaar moet u de btw-correctie voor het privégebruik berekenen en in de laatste btw-aangifte over dat boekjaar verwerken. Voor het belasten van de verschillende vormen van privégebruik kent de btw-wetgeving meerdere correctiemethoden. 

Op deze pagina’s beschrijven we de correcties die zijn opgenomen in de btw wet- en regelgeving. We hebben net als in 2020 enkele bijzondere aandachtspunten opgenomen voor de gevolgen van COVID-19, zoals de btw-gevolgen van bepaalde verstrekte zorg en het faciliteren van thuiswerken. De verschillende correcties zijn op hoofdlijnen beschreven waardoor u een goed overzicht krijgt in de huidige stand van zaken. Hieronder vindt u de verschillende methoden en gaan wij per onderwerp hier dieper op in op een vervolgpagina.

Heeft u nog vragen over de toepassing of berekening van uw BUA-correctie? Uw PwC-adviseur helpt u graag verder.

Innemen van een alternatief standpunt bij de btw-correctie

Voor de btw-correctie zijn er verschillende mogelijkheden om een standpunt in te nemen dat afwijkt van de visie van de Belastingdienst. Wij raden u aan om bij het innemen van dergelijke standpunten altijd vooraf te overleggen met uw PwC btw-adviseur. PwC ziet mogelijkheden voor een alternatief standpunt bijvoorbeeld bij de auto van de zaak en de berekening van het drempelbedrag in het BUA. 

Meer weten over alternatieve standpunten? Lees er alles over op deze pagina.

Alternatief standpunt innemen bij de btw-correctie

Contact

Jochem Kijftenbelt

Jochem Kijftenbelt

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 801 92 27