Verenigd Koninkrijk

De Landendesk Verenigd Koninkrijk adviseert Nederlandse bedrijven die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk en Britse bedrijven die actief zijn in Nederland.

Vertrek uit de Europese Unie

Brexit staat op dit moment in het middelpunt van de aandacht. Een meerderheid in het Verenigd Koninkrijk stemde onlangs voor het vertrek uit de Europese Unie (EU). Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel Nederlandse als Britse bedrijven. Daarnaast is er nu ook een politieke leiderschapscrisis. Dit zorgt voor extra onzekerheid over de toekomstige ontwikkelingen.

Relatie Verenigd Koninkrijk

Op grond van het referendum verwacht PwC dat het Verenigd Koninkrijk binnen afzienbare tijd uit de EU stapt. De vraag is welke verdragen daarna de relatie tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zullen beheersen.
Het is voor uw onderneming van belang om in kaart te brengen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn. PwC voorziet dat onder meer goederenstromen, personenverkeer en de juridische structuur van bedrijven geraakt kunnen worden.
Door fiscale veranderingen is er ook een kans dat uw onderneming teveel of dubbel belasting moet betalen.

Brexit office & Brexit monitor

De Landendesk Verenigd Koninkrijk volgt de ontwikkelingen rond Brexit van dag tot dag. Hiervoor heeft PwC een ‘Brexit office’ ingericht waar alle informatie over dit onderwerp wordt verzameld, geanalyseerd en geduid. Ook publiceren wij de ‘Brexit monitor’ een digitale publicatie die wekelijks wordt geactualiseerd. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. Ook is er een speciale webpagina die geheel is gewijd aan de ontwikkelingen rond Brexit.

Dienstverlening

De landendesk beschikt over een multidisciplinair team met gedegen kennis van de Britse markt en van het fiscale systeem in het Verenigd Koninkrijk. Onze dienstverlening richt zich op onder meer belastingzaken, kwesties rond wet- en regelgeving, en op praktische zakelijke vraagstukken. Daarbij werkt de landendesk nauw samen met de Britse collega’s van PwC die tot in detail op de hoogte zijn van alle relevante Britse wet- en regelgeving.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Jan-Willem Thoen.
Blijf op de hoogte via onze Brexit monitor.

Contact

Jan-Willem Thoen

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 36 80

Volg ons