Brexit in zicht? - Tijd voor actie

Het vertrek van het VK uit de EU komt steeds dichterbij. Het is tijd om niet alleen de gevolgen van Brexit in beeld te hebben, maar er ook naar te handelen. Wat betekenen de laatste ontwikkelen voor uw organisatie?

In het kader van de alsmaar toenemende politieke onzekerheid adviseren wij bedrijven om hun no deal noodplannen te versnellen en op elk scenario voorbereid te zijn. Het is belangrijk om te realiseren dat een no deal de uitkomst zal zijn tenzij er een andere oplossing wordt gevonden waarin zowel het VK als de EU zich kunnen vinden.

Het valt nog te bezien hoe de gebeurtenissen zich de komende periode exact gaan ontvouwen. Wij raden daarom bedrijven dringend aan om hun no deal plannen waar nodig al uit te voeren, maar tegelijkertijd ook voorbereidingen te treffen voor zowel een deal als een no deal uitkomst.

Als u nog niet begonnen bent met het uitvoeren van no deal maatregelen, zijn er nog steeds stappen die u kunt nemen om de negatieve impact van Brexit tot een minimum te beperken. Maar hoe langer u wacht, hoe moeilijker dit zal zijn. Het is nu tijd om te handelen.

Ons team van experts staat klaar om u en uw bedrijf voor te bereiden op Brexit. Samen met u kunnen we bekijken wat de impact van Brexit is op uw organisatie voor onder andere de volgende onderdelen: risk assessment and contingency planning, supply chain, btw, douane, cashflow en valuta, bedrijfscontracten, data management, mobiliteit en werknemers en strategisch advies. Wij zijn uw one stop Brexit shop!

loading-player

Playback of this video is not currently available

PwC's Beyond Brexit assessment geeft concrete inzichten over welke delen van de supply chain "exposed" zijn aan Brexit.

Lees meer

Bekijk onze recente publicaties voor de laatste ontwikkelingen

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Heeft u een vraag over Brexit gerelateerde zaken? U kunt deze hier stellen:

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Jan-Willem Thoen