Deal or no deal: brexit komt snel dichterbij

Wees voorbereid op elk brexit-scenario

De tijd om te handelen is nu!

Welke vorm brexit ook aanneemt, het zal voor verdere marktverstoring en onzekerheid zorgen. Nu de tijd dringt voordat het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU verlaat, is het echt noodzakelijk dat bedrijven zich voorbereiden op elke situatie, inclusief een no deal brexit.

Kom naar het PwC Brexit speeddate event

Webinars en Seminars

UK Government Border Delivery Group organiseert een reeks webinars voor EU-bedrijven om duidelijkheid te verschaffen over wat er van hen, hun klanten en supply-chain wordt verwacht wanneer zij goederen over de grens willen verhandelen. U krijgt informatie over de stappen die u mogelijk voor 31 oktober moet nemen. Deze reeks webinars zal zes specifieke sectoren bestrijken en zal wekelijks worden herhaald. U kunt via deze link borderdeliverygroup.eventbrite.com het webinar van uw keuze bekijken.

Is uw bedrijf klaar voor brexit?

  • Heeft u de impact van importtarieven op uw marges en omzet geanalyseerd?
  • Heeft u vastgesteld hoe verhoogde douanerechten en import BTW uw cashflow zullen beïnvloeden?
  • Beschikt u over voldoende juridische, fiscale en douane-expertise om met nieuwe wettelijke vereisten om te gaan?
  • Heeft u de nodige registraties, vergunningen en autorisaties verkregen om uw disruptie van uw bedrijfsproces na brexit te voorkomen?
  • Heeft u nagedacht over de noodzaak om uw supply chain en bedrijfsprocessen aan te passen (levertijden, opslagmogelijkheden, voorraadniveaus, etc.)?
  • Heeft u geanalyseerd wat de impact van brexit is op uw werknemers (expats, immigratie, zakenreizigers)?
  • Heeft u rekening gehouden met de mogelijke juridische gevolgen (contracten die verwijzen naar EU-bepalingen) en directe belastingen (het niet langer van toepassing zijn van EU-richtlijnen)?
loading-player

Playback of this video is not currently available

loading-player

Playback of this video is not currently available

Hoe kunnen we helpen?

Hoewel er veel onzekerheid bestaat over de uiteindelijke datum en vorm van brexit, is er een aantal acties die u nu kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf klaar is voor brexit. 

Ons multidisciplinaire team van belasting-, douane-, legal- en HR-specialisten staat klaar om u te helpen met bijvoorbeeld:

  • De financiële en operationele impact van brexit op uw onderneming te analyseren en beoordelen 
  • Het helpen ontwikkelen van een brexit-strategie voor uw bedrijf om risico's te beperken maar ook kansen te benutten
  • Het implementeren van uw brexit strategie en het aanvragen van de vereiste registraties en vergunningen in de verschillende regio's waar uw bedrijf actief is.

PwC's multidisciplinaire team van brexit experts staat klaar om u en uw bedrijf voor te bereiden op brexit. Wij helpen u graag! 

Bekijk onze recente publicaties voor de laatste ontwikkelingen

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Heeft u een vraag over brexitgerelateerde zaken? U kunt deze hier stellen:

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Jan-Willem Thoen