De emerging technologieën die hedendaagse business revolutioneren

"Een nieuwe tech toekomst breekt aan"

Technologie evolueert razendsnel en bepaalt nu al wat de toekomst biedt – voor uw bedrijf, concurrenten en industrie. Business leaders beseffen dit inmiddels ook: 76% van de CEO’s in onze jaarlijkse survey maakt zich zorgen over de snelheid van alle technologische ontwikkelingen. Verder erkent 64% dat de veranderingen in de technologie die gebruikt wordt om hun bedrijven te runnen, ontwrichtend zullen zijn. Emerging technologies moeten een belangrijk onderdeel vormen van de bedrijfsstrategie van elk bedrijf. Waarom zijn veel bedrijven echter aarzelend in het ondernemen van actie? Om bedrijven te kunnen helpen met het focussen van hun emerging tech efforts, hebben wij de business impact en commerciële levensvatbaarheid van meer dan 250 opkomende technologieën geanalyseerd tegen de ‘Essential Eight’. Dit zijn core technologieën die het belangrijkst zullen zijn voor bedrijven in elke sector wereldwijd in de komende drie tot vijf jaar. De Essential Eight zijn de technologische bouwstenen die elke organisatie volgens ons moet overwegen. Hoewel de strategie van elk bedrijf varieert in de wijze waarop deze technologieën benut en gecombineerd worden, staat het vast dat het deze emerging technologies zijn die een diepgaande impact zullen hebben wereldwijd op business, werknemers en consumenten. 

De Essential Eight technologies met de grootste impact voor bedrijven van vandaag.

Verken de Essential Eight hier:

Artificial intelligence

Software-algoritmes zijn in staat complexe besluitvormingstaken te automatiseren om zo menselijke denkprocessen en zintuigen na te kunnen bootsen. Artificial intelligence (AI) is geen monolithische technologie. Een subset van AI, machine learning, richt zich op de ontwikkeling van computerprogramma’s die zichzelf kunnen leren om te begrijpen, redeneren, plannen, leren en handelen wanneer ze worden bestookt met data. Machine learning heeft een enorm potentieel voor het creëren van zinvolle producten en diensten- bijvoorbeeld het gebruik van een lading gescande foto’s om snel en nauwkeurig kanker te detecteren en diagnosticeren; verzekeringsmaatschappijen die autoschade digitaal en automatisch herkennen en beoordelen; of beveiligingsbedrijven die wachtwoorden voor stemherkenning inruilen.

View more

Augmented Reality

Bij Augmented Reality (AR) wordt een digitale ‘laag’ over de werkelijkheid gelegd waarbij het real-world zicht van de gebruiker vergroot wordt. Brillen die AR-technologie gebruiken helpen onder andere magazijnmedewerkers met het nauwkeurig verwerken van bestellingen, vliegtuigfabrikanten met het monteren van toestellen en elektriciens met het uitvoeren van reparaties. De kracht om informatie op een naadloze manier te verbinden met de context valt niet te ontkennen. Deze vermenging van de fysieke en virtuele wereld opent een nieuw scala aan mogelijkheden voor bedrijven over de hele linie om te verkennen. 

View more

Blockchain

Een blockchain is een gedistribueerd digitaal grootboek dat middels software algoritmen transacties anoniem en betrouwbaar vastlegt en bevestigt. De registraties worden gedeeld tussen meerdere partijen waarbij informatie die ooit de blockchain is binnengekomen niet meer gewijzigd kan worden. Blockchain brengt veel potentie mee om een tijdperk van autonome digitale commercie in te luiden.

View more

Drones

Afhankelijk van het ontwerp variëren drones enorm in hun capaciteit. Sommige drones hebben grote opstijg oppervlaktes nodig, terwijl quadcopters zich in kleine ruimtes kunnen wringen. Ook runnen sommige drones op water terwijl andere van een afstand automatisch genavigeerd kunnen worden of zelfs volledig autonoom (via onboard computers). Bedrijven gebruiken drones voor uiteenlopende doeleinden, zoals surveillance, bezorging, sport en cinematografie.

View more

Internet of Things

Het Internet of Things (Iot) is een netwerk van fysieke objecten, appraten en voertuigen welke ingebed zijn met sensoren, software, netwerk connectiviteit en rekencapaciteit om zo data te verzamelen, uit te wisselen en naar deze data te kunnen handelen. Dit gebeurt meestal zonder enige vorm van menselijke interventie. Het industriële IoT refereert naar het gebruik van de technologie in de industriële sector, ook wel bekend als Industrie 4.0. IoT maakt gebruik van sensoren voor mensen, locaties, processen en producten om zo informatie voor de gehele value chain vast te kunnen leggen en te analyseren en is hiermee stimulerend voor de doelstellingen van bedrijven.

View more

Robotics

Robots zijn machines met geavanceerde detectie, controle en intelligentie die ingezet worden om menselijke activiteiten te automatiseren en assisteren. De markt voor robots, die flink gegroeid is voor industriële applicaties, is klaar voor een uitbreiding in een breed scala aan servicetoepassingen. Deze toepassingen transformeren zowel productieprocessen als overige processen met nieuwe capabilities die de uitdagingen van veranderende werkomgevingen aangaan en naast mensen kunnen opereren zonder een gevaar voor hen te zijn.

View more

Virtual reality

Virtual reality (VR) maakt een einde aan logistieke beperkingen en opent daarmee een scala aan mogelijkheden. In een door een computer-gegeneerde simulatie van een driedimensionale afbeelding of omgeving kunnen kijkers met speciale apparatuur interacteren met de simulaties op een realistische wijze. De gaming en entertainment industrie zijn voor de hand liggende terreinen voor VR. De technologie heeft echter ook potentie om andere industrieën te transformeren, vooral op het gebied van trainingen voor werknemers die normaal gesproken in gevaarlijke of moeilijke situaties kunnen worden geplaatst. Deze kunnen middels VR een ervaringsgerichte training gevolgen zonder aan de risico’s, die aan de situaties verbonden zijn, te worden blootgesteld. 

View more

3-D printing

Met 3-D printing worden driedimensionale objecten gecreëerd op basis van digitale modellen door het ‘printen’ van opeenvolgende lagen materiaal. 3-D printing is afhankelijk van innovatieve vormen van ‘inkt’, zoals plastic, metaal en de meer recentelijke vormen als glas en hout. De technologie heeft de potentie om elke grote corporatie, kleinere bedrijven of zelfs huiskamers te transformeren in fabrieken. 

View more

Contact

Ragnar van der Valk

Ragnar van der Valk

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 63 18

Volg ons