Emerging Technologies

Strategie achter nieuwe technologie

Om IT succesvol te kunnen inzetten als een strategische middel en uw omzet te vergroten, spelen met name nieuwe technologieën een belangrijke rol. U hoort waarschijnlijk regelmatig over nieuwe technologieën in de media en bent vast ook bekend met veel van deze begrippen. Het valt u wellicht ook op dat potentiële leveranciers dergelijke begrippen te pas en te onpas gebruiken, om in ieder geval de indruk te wekken dat zij volledig op de hoogte zijn en u alle voordelen van deze technologie kunnen bieden.

Social media en cloud computing

Maar hebt u wel eens goed nagedacht wat nieuwe ontwikkelingen, zoals social media en cloud computing, specifiek voor uw bedrijf kunnen betekenen? Wat zijn de kansen die deze technologieën bieden, maar zeker ook, wat zijn de bedreigingen?

PwC kan u helpen met vraagstukken rondom nieuwe technologieën. Wij zijn onafhankelijke adviseurs en hebben dus geen belang bij implementatie van een bepaalde techniek of leverancier. Op dit moment adviseren wij klanten onder meer op de volgende gebieden:

  • Social media Hoe kunt u meer (potentiële) klanten snel bereiken? Hoe kunt u hun mening vragen en gebruiken? Hoe kunt u uw imago verbeteren? Maar ook: beperk ik mijn eigen mensen in toegang tot sociale media?
  • Data-analytics
    Hoe kunt u alle beschikbare data gebruiken om uw klanten beter van dienst te zijn, nieuwe producten te ontwikkelen of gewoonweg meer producten te verkopen?
  • Mobile
    Hoe haal ik het maximale uit het feit dat vrijwel iedereen met een smartphone met breedband internet op zak loopt en een tablet heeft? Hoe kom ik tegemoet aan de wensen van mijn medewerkers op dat gebied en hoe faciliteer ik hen maximaal in het uitvoeren van hun werk? Denk daarbij aan het beheerst en veilig inrichten van vormen van Bring Your Own Device.
  • Cloud computing
    Hoe bespaar ik kosten door gebruik te maken van cloud computing? Hoe zorg ik dat ik maximaal op veranderingen kan inspelen?

Contact

Ragnar van der Valk

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 63 18

Volg ons