Trends in de maakindustrie 2019

Mondiale ontwikkelingen zorgen ook in de maakindustrie voor nieuwe uitdagingen. Kan technologie het antwoord zijn? Lees hoe CEO’s binnen de maakindustrie daarover denken

Technologie kan als een katalysator werken voor de maakindustrie

Binnen de maakindustrie, of industriële productie, zijn nieuwe uitdagingen een stimulans om acties te ondernemen die de sector jarenlang heeft vermeden. Wereldwijde handelsgeschillen, tarieven en handelsbelemmeringen, politieke instabiliteit en zelfs het potentiële begin van een recessie staan bovenaan een lange lijst van bedreigingen die gevolgen kunnen hebben voor bedrijven. Zeker voor bedrijven die complexe producten en apparatuur maken voor vooral productieprocessen en grote bouwprojecten.

87 procent van de CEO’s binnen de maakindustrie is 'zeer bezorgd' over de handelsonderhandelingen tussen de VS en China.

PwC’s jaarlijkse CEO Survey, 2019

81 procent van de CEO's zegt te vertrouwen op hun operationele efficiëntie om de groei door middel van een verbeterde concurrentiekracht te ondersteunen.

PwC’s jaarlijkse CEO Survey, 2019

Bedrijven in de maakindustrie zijn niet gewend om met wereldwijde 'tegenwind' om te gaan

Veel industriële-productiebedrijven hebben nog geen digitale tools geïmplementeerd in hun bedrijfsprocessen. Als ze dat wel doen creëren ze eerder een werkomgeving die flexibel genoeg is om snel te kunnen reageren op geopolitieke en economische uitdagingen.

Volg ons