Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

FS Newsflash - Leidraad FATCA/CRS op 2 juli 2020 bijgewerkt

16/07/20

Het ministerie van Financiën heeft op 2 juli 2020 de bijgewerkte leidraad FATCA / CRS ("leidraad") gepubliceerd. De bijgewerkte leidraad introduceert nieuwe technische richtlijnen, bevat beleidsstandpunten zoals die waren opgenomen in het Vraag en antwoordbesluit CRS/FATCA van 13 maart 2018 en herroept de eerder uitgebrachte leidraad van 14 januari 2016.

Deze nieuwsflits vat de belangrijkste technische veranderingen samen en biedt praktische tips.

Eerdere nieuwsbrieven over FATCA / CRS vindt u hier.

FS Newsflash - Leidraad FATCA / CRS op 2 juli 2020 bijgewerkt

De Nederlandse leidraad is gewijzigd en uitgebreid over meerdere onderwerpen, zoals de relatie tussen FATCA/CRS en andere regelgeving, de GDPR en het recht op een basisbetaalrekening, die werden ingevoerd nadat FATCA en CRS van kracht werden, de behandeling van houdstervennootschappen in een private equity-structuur, meerdere richtpunten over 'accidental Americans', de UBO van een STAK en de certificeringsvereisten onder het regime van de sponsorende entiteit.

Algemene opmerking

De leidraad is voornamelijk bijgewerkt door ontwikkelingen sinds de introductie van FATCA en CRS. Het is goed te zien dat de leidraad FATCA/CRS aansluit bij de diverse wet- en regelgeving. De meeste veranderingen in de leidraad zijn tekstueel of vormen een bevestiging van standpunten die marktpartijen in de loop van de tijd hebben ingenomen.

Contact

Remco van der Linden

Remco van der Linden

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 040 22 91

Robert Jan Meindersma

Robert Jan Meindersma

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 360 84 41

Jasper van Schijndel

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 072 54 25

Volg ons