Zorgactualiteiten

Information Corona

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus kunnen onze trainingen niet langer klassikaal plaatsvinden en bieden wij deze via virtual classroom (live online) aan. U kunt zich gewoon inschrijven. Deelnemers die zich al hebben ingeschreven, informeren wij persoonlijk over de voortgang. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via +31 (0)88 792 86 70 of nl_pwc_academy@pwc.com.

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en zullen deelnemers van onze trainingen tijdig informeren wanneer de situatie aanzienlijk verandert.

Goed voorbereid met onze jaarlijkse “APK” training voor de zorg. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de zorg en welke effecten die hebben op uw organisatie en uw jaarrekening? Schrijf u in voor onze actualiteitensessie in december of januari.

Wij informeren u tijdens deze training over de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de zorg op het gebied van jaarverslaggeving en fiscaliteit. Ook behandelen we nieuwe uitdagingen die zijn geconstateerd als gevolg van de coronacrisis, zoals bijvoorbeeld het werken op afstand, het werken met spoedprocedures en wat de gevolgen zijn van de coronacrisis op de jaarrekening en interne beheersing.

Tijdens de training bent u in de mogelijkheid om met de trainers en andere deelnemers te discussiëren over de mogelijke gevolgen van de ontwikkelingen voor uw werkzaamheden en uw organisatie.

Informatief en gevariëerd. Goede balans tussen vaktechniek en overige onderwerpen (i.c. digitalisering in de zorg en financiële functie).

Deelnemer Zorgactualiteiten januari 2020

Over deze training

Deze training gaat onder meer in op

 • uitdagingen die zijn geconstateerd als gevolg van de coronacrisis en de gevolgen van Covid-19 op uw jaarrekening en interne beheersing;wijzigingen in de jaarverslaggevingsregels voor zorginstellingen;
 • actuele ontwikkelingen in de fiscaliteit;
 • actuele ontwikkelingen rondom IT.

Na afloop van deze training

 • kent u de meest relevante wijzigingen in de jaarverslaggevingsregels voor zorginstellingen;
 • heeft u inzicht in de relevante actuele ontwikkelingen in de fiscaliteit en de mogelijke gevolgen hiervan;
 • bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom IT en welke invloed dit heeft op uw bedrijfsvoering.
 • heeft u inzicht in mogelijke gevolgen van de coronacrisis op uw organisatie

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor controllers, HEAD’s, financieel directeuren, administrateurs en medewerkers planning control van zorginstellingen en een ieder die betrokken is bij het opstellen van jaarrekeningen van zorginstellingen.

Over de trainers

De trainers zijn vak- en sectorspecialisten uit de brede sectorgroep gezondheidszorg van PwC.

Data & locaties

Deze training wordt als virtuele training (live online) aangeboden op de volgende data:

 • 10-12-2020
 • 14-01-2021
 • 21-01-2021
 • 28-01-2021

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Indien deze training toch als klassikale training kan plaatsvinden, informeren wij u over deze mogelijkheid.

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 675,- (vrijgesteld van btw).

Programma

09:00-09:15 Virtuele binnenkomst en introductie
09:15-10:15 Jaarverslaggeving 2020 met o.a. verwerking continuïteitsbijdrage in de jaarrekening, de zorgbonus en het controleprotocol WLZ en WMO-uitvoerders (deel 1)
10:15-10:25 Pauze
10:25-11:15 Jaarverslaggeving 2020 met o.a. aandachtspunten vanuit de jaarrekeningcontrole 2019 en ISA540R (deel 2)
11:15-11:30 Pauze
11:30-12:30 Covid-19: lessons learned
12:30-14:00 Lunch
14:00-15:00 Jaarverslaggeving 2020 met o.a. aandacht voor de WNT en compensatieregeling transitiemiddelen (deel 3)
15:00-15:20 Pauze
15:20-16:30 Fiscale actualiteiten

PE-punten

Voor de sessie van 10 december ontvangt u 6 PE-punten. Voor de sessies in januari 2021 ontvangt u geen directe PE-punten meer. Deelname aan een sessie in januari 2021 kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio.

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op nl_pwc_academy@pwc.com.

Contact

Anke Landstra

Anke Landstra

Leeradviseur, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons