Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Module 4 | Rapporteren volgens de Europese ESG-regelgeving

Inhouse training

Neem contact met ons op

Het opstellen van een duurzaamheidsrapport met aandacht voor GRI, SASB en assurance

Module 4 is gelijk voor financiële instellingen, commerciële en publieke organisaties.

Uiteraard rapporteert u al over de economische waarde die uw organisatie toevoegt. Maar hoe draagt uw organisatie bij aan gezonde en duurzame, natuurlijke en sociale wereld? Door deze bijdrage te laten zien in een duurzaamheidsrapport, creëert u meer vertrouwen bij uw stakeholders, en kunt u voldoen aan de huidige Europese ESG-regelgeving. In deze module leert u de belangrijkste stappen om over deze niet-financiële informatie te rapporteren.

Over deze module

Module 4 gaat onder meer in op

  • Rapporteren vanuit de vrijwillige standaarden zoals GRI en SASB
  • De inrichting van de interne rapportagestructuur

  • Het ontsluiten van nieuwe, niet-financiële informatie en de interne beheersing hiervan

Na afloop van Module 4

  • Heeft u globaal inzicht in het inrichten van een ESG besturings- en rapportagesysteem 
  • Heeft u handvatten voor het opstellen van een duurzaamheidsrapport dat voldoet aan de meest recente ESG-regelgeving (GRI)

Voor wie?

Directie en boardleden, CFO, Sustainability officer, verantwoordelijken voor implementatie van ESG regelgeving, financieel team, internal audit, compliance. Module 4 is gelijk voor financiële instellingen, commerciële en publieke organisaties, waarbij wel aandacht is voor sectorspecifieke voorbeelden.

Wie zijn de trainers?

De trainers zijn PwC-professionals met toonaangevende kennis en ervaring op het gebied van ESG en duurzaamheid. Zij werken in het ESG team van PwC en soms ook als spreker op hun vakgebied aan diverse universiteiten.

Inhouse training

Heeft u interesse in dit onderwerp en wilt u deze training voor uw organisatie op maat? Wij bespreken graag met u uw leerdoelen, de casuïstiek en de gewenste leerresultaten. Ook de duur, datum en locatie van de training stellen wij in overleg met u vast. Op basis van een voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

Enid Mangal-Paanakker

Enid Mangal-Paanakker

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 085 92 78

Luca Clercx

Luca Clercx

Senior Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 18 56 75 32

Volg ons