Module 1 | Introductie ESG-regelgeving SFDR & EU Taxonomy | Financiële instellingen

Inhouse training

Neem contact met ons op

Nieuwe duurzaamheidsregelgeving voor uw financiële sector: weten waar u staat en wat u nog moet doen

Over verslagjaar 2022 moet u al aan steeds meer Europese regelgeving voldoen om uw duurzaamheidsclaims te staven, zoals de EU Taxonomy. En dit gaat verder in 2023 met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)/Non-Financial Reporting Directive (NFRD). Deze regels raken uw hele organisatie, waaronder uw financiering. Kortom: ook u heeft al te maken met (EU-)duurzaamheidsbeleid op de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG).

Waar moet u starten?

Met deze training krijgt u zicht op de context en inhoud van de belangrijkste regelgeving die uw organisatie raakt. Ook krijgt u inzicht in de impact ervan op uw organisatie: welke risico’s en kansen zijn er voor uw strategie, bedrijfsvoering en reporting, en hoe bepaalt u de belangrijkste eerste stappen?

Na deze Introductiemodule kunt u dieper inzoomen op hoe u SFDR- & EU Taxonomy-regelgeving doorvoert in uw strategie, bedrijfsvoering en reporting. Wij raden u sterk aan eerst de Introductiemodule te volgen, zodat u voldoende voorkennis heeft voor een of meer van de vervolgmodules.

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk en ruim aandacht voor praktijkvoorbeelden.

Deelnemer Introductiemodule 1 (2021)

Over deze module

Module 1 gaat onder meer in op

  • De inhoud van meest actuele ontwikkelingen op ESG-gebied.

  • Belangrijkste inhoud, vereisten en consequenties van SFDR- & EU Taxonomy-regelgeving.

  • Eerste beeld van impact op uw strategie, bedrijfsvoering en reporting.

Na afloop van Module 1

  • Bent u op de hoogte van de meest recente ESG ontwikkelingen en weet u welke doelen en regelgeving van toepassing is op uw organisatie.

  • Heeft u zicht op de impact en kansen van de ESG-regelgeving voor uw organisatie.

  • Heeft u een beeld van de belangrijkste eerste stappen die u moet zetten om deze impact in goede banen te leiden.

  • Heeft u voldoende inzicht en inspiratie om met uw belangrijkste stakeholders het gesprek te voeren over de impact en kansen van de ESG-regelgeving voor uw organisatie.

Voor wie?

Directie en boardleden, CFO, Sustainability officer + team. Verantwoordelijken voor implementatie van ESG-regelgeving, team (business) control, internal audit, compliance.

Werkt u niet in de financiële sector? Zie dan onze andere introductiemodule ESG.

 

Wie zijn de trainers?

De trainers zijn PwC-professionals met toonaangevende kennis en ervaring op het gebied van ESG en duurzaamheid. Zij werken in het PwC ESG team en soms ook als spreker op hun vakgebied aan diverse universiteiten.

Inhouse training

Heeft u interesse in dit onderwerp en wilt u deze training voor uw organisatie op maat? Wij bespreken graag met u uw leerdoelen, de casuïstiek en de gewenste leerresultaten. Ook de duur, datum en locatie van de training stellen wij in overleg met u vast. Op basis van een voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

Luca Clercx

Luca Clercx

Senior Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 18 56 75 32

Volg ons