Module 1 | Introductie ESG-regelgeving NFRD/CSRD & EU Taxonomy | Commerciële en publieke organisaties

Inhouse training

Nieuwe duurzaamheidsregelgeving voor uw sector: weten waar u staat en wat u nog moet doen

Over verslagjaar 2022 moet u al aan steeds meer Europese regelgeving voldoen om duurzaamheidsclaims te staven, zoals de EU Taxonomy. En dit gaat verder in 2023 met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)/Non-Financial Reporting Directive (NFRD). Deze regels raken uw hele organisatie, waaronder uw financiering. Kortom: ook u heeft al te maken met (EU-)duurzaamheidsbeleid op de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG).

Waar moet u starten?

Met deze training krijgt u zicht op de context en inhoud van de belangrijkste regelgeving die uw organisatie raakt. Ook krijgt u inzicht in de impact ervan op uw organisatie: welke risico’s en kansen zijn er voor uw strategie, bedrijfsvoering en reporting, en hoe bepaalt u de belangrijkste eerste stappen?

Na deze Introductiemodule kunt u dieper inzoomen op hoe u de EU Taxonomy en NFRD / CSRD-regelgeving doorvoert in uw strategie, bedrijfsvoering en reporting. Wij raden u sterk aan eerst de Introductiemodule te volgen, zodat u voldoende voorkennis heeft voor een of meer van de vervolgmodules.

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk en ruim aandacht voor praktijkvoorbeelden.

Deelnemer Introductiemodule 1 (2021)

Over deze module

Module 1 gaat onder meer in op

  • De inhoud van meest actuele ontwikkelingen op ESG-gebied.

  • Belangrijkste inhoud, vereisten en consequenties van NFRD / CSRD-regelgeving.

  • Eerste beeld van impact op uw strategie, bedrijfsvoering en reporting.

Na afloop van Module 1

  • Bent u op de hoogte van de meest recente ESG ontwikkelingen en weet u welke doelen en regulaties van toepassing zijn op uw organisatie.

  • Heeft u zicht op de impact en kansen van de ESG-regelgeving voor uw organisatie.

  • Heeft u een beeld van de belangrijkste eerste stappen die u moet zetten om deze impact in goede banen te leiden.

  • Heeft u voldoende inspiratie om met uw belangrijkste stakeholders het gesprek te voeren.

Voor wie?

Directie en boardleden, CFO, Sustainability officer, verantwoordelijken voor implementatie van ESG-regelgeving, team (business) control, internal audit, compliance. 

Voor organisaties in de financiële sector, zie introductiemodule ESG-regelgeving met sectorspecifieke focus.

 

Wie zijn de trainers?

De trainers zijn PwC-professionals met toonaangevende kennis en ervaring op het gebied van ESG en duurzaamheid. Zij werken in het PwC ESG team en soms ook als spreker op hun vakgebied aan diverse universiteiten.

Datum

Deze training wordt opnieuw gepland

Locatie

  • PwC Utrecht

Programma

Trainingstijden: 12.30 - 17.00 uur

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op nl_pwc_academy@pwc.com.

Contact

Luca Clercx

Luca Clercx

Senior Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 18 56 75 32

Volg ons