Diversiteit & Inclusie - Awareness training

Inhouse training

Neem contact met ons op

Diversiteit en inclusie zijn ontzettend belangrijke thema's als het gaat om de interactie tussen mensen in organisaties en in de samenleving. Steeds meer organisaties willen een betere afspiegeling zijn van de samenleving. Zij willen verschillende type mensen aan zich verbinden (diversiteit). Daarbij is het ook belangrijk om een organisatiecultuur te hebben waarin de verschillende groepen zich welkom voelen (inclusiviteit). Waar moet je je dan bewust van zijn? Wat zijn mogelijke vooroordelen die er leven? En hoe kun je deze vooroordelen wegnemen om te zorgen voor een betere instroom en doorstroom van verschillende type mensen in de eigen organisatie?

Een duidelijk begrip van wat deze concepten inhouden is essentieel. Deze training behandelt de basisdefinities van diversiteit, inclusie en gelijkheid. Het richt zich ook op onbewuste vooroordelen, of blinde vlekken die individuen kunnen hebben, en de impact die ze hebben op dagelijkse interacties.

"We hebben de training Awareness en Inclusief Leiderschap gevolgd. Het was geweldig om te ontdekken hoe je bij onze organisatie gewaardeerd wordt om wie je bent en en hoe je in de toekomst nieuwsgierig blijft"

IT-softwarebedrijf

Over deze training

De training gaat onder meer in op

  • Wat betekent diversiteit en inclusie?
  • Waarom is diversiteit en inclusie zo belangrijk?
  • Wat zijn onbewuste vooroordelen (unconscious bias)?
  • Wat is de impact van macht en privileges in een D&I context?
  • Wat is intersectionaliteit?

Na afloop van de training

  • Weet je wat de begrippen diversiteit en inclusie precies inhouden in combinatie met aanverwante begrippen als gelijkheid en intersectionaliteit
  • Begrijp je het belang van diversiteit en inclusie, ook vanuit een zakelijk perspectief
  • Heb je een beter beeld van wat je zelf kan bijdragen aan dit  onderwerp
  • Kan je kritisch reflecteren op je eigen privileges en onbewuste vooroordelen

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedere professional die meer wil leren over diversiteit en inclusie en het belang hiervan. De training is geschikt voor verschillende functietypen in een organisatie, denk aan D&I professionals, HR professionals, duurzaamheidsprofessionals, zorg professionals, leidinggevenden, etc. De sessie kan voor zowel kleine groepen  als grotere groepen (teams binnen een organisatie) gegeven worden.

Over de trainers

De trainers zijn werkzaam als adviseur binnen PwC en hebben ruime kennis van en ervaring met diversiteit & inclusie binnen verschillende sectorenDaarnaast adviseren de trainers klanten bij het ontwikkelen van een D&I strategie, het implementeren van interventies om inclusie in een organisatie te vergroten en doen zij onderzoek naar de D&I volwassenheid van een organisatie.

Inhouse training

Heeft u interesse in dit onderwerp en wilt u deze training voor uw organisatie op maat laten maken? Wij bespreken graag met u uw leerdoelen, de casuïstiek en de gewenste leerresultaten. Ook de duur, datum en locatie van de training stellen wij in overleg met u vast. Op basis van een voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie

Contact us

Pauline Mbundu

Pauline Mbundu

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 304 39 42

Anouk Bijleveld

Anouk Bijleveld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 777 94 08

Volg ons