Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Creëer waarde uit uw data

Leer de waardevolle bron van data te ontginnen

Hoe begint u met data-analyse? Welke vaardigheden zijn ervoor nodig? En hoe boekt u concrete resultaten? Deze learning journey is een creatief leerproces om samen waarde uit uw data te halen. Na deze learning journey heeft u geleerd hoe u meer grip krijgt op data en de dataprojecten binnen uw organisatie.

Creëer waarde uit uw data

Proof of Concept

Tijdens een Proof of Concept begeleiden wij u om zelf ervaring op te doen met data-analyse en snel tot concrete resultaten te komen. Daarvoor nemen we een vraag uit uw bedrijfsvoering die we samen met u én met uw eigen data gaan oplossen.

Voorbeelden kunnen zijn:

  • Een bank wil de interne en externe processen stroomlijnen om betalingsachterstanden te minimaliseren. Welke klant heeft aan een e-mail genoeg en wie moeten ze onmiddellijk bellen?
  • Een bouwonderneming wil de risico’s van lopende projecten in kaart brengen. Welke aanwijzingen voor verliezen zijn al vroeg in de data te zien?

Learning journey: Creëer waarde uit uw data

Randvoorwaarden die nodig zijn voor een succesvol eindproduct

Tijdens de reis om de Proof of Concept te bouwen, leert u welke randvoorwaarden er nodig zijn voor een succesvol eindproduct. Deze randvoorwaarden zijn:

Visie & Strategie

Visie & Strategie

Zijn uw data-analyse initiatieven in lijn met uw strategie? Welk volwassenheidsniveau wilt u bereiken op het gebied van data-analyse?

Vaardigheden

Vaardigheden

Welke competenties heeft u nodig om data-analyse van waarde te laten zijn voor uw organisatie?

Data-architectuur

Data-architectuur

Welke keuzes maakt u voor de IT-inrichting? Databases of in de Cloud? En welke informatie wilt u gestructureerd opslaan?

Databeveiliging & Privacy

Databeveiliging & Privacy

Hoe zorgt u voor beveiliging die aan de laatste eisen voldoet maar het werken niet onmogelijk maakt? Hoe zorg je dat je gegevensbeheer voldoet aan alle wetgeving zoals op het gebied van privacy/ AVG?

Datamanagement

Datamanagement

Hoe kunt u gegevens zo beheren dat bronnen gekoppeld kunnen worden en analyses mogelijk zijn? Op welke manier komt u tot betrouwbare en volledige gegevens, als basis voor uw beslissingen?

Cultuur

Cultuur

Hoe zorgt u voor een digital mindset in uw organisatie? Welk soort leiderschap hoort daarbij?

Way of Working

Way of Working

Hoe zorgt u voor toepassingen van data-analyse waar uw business echt wat aan heeft? Hoe vertelt u dat verhaal? Welke visualisaties en interactieve oplossingen kunnen daarbij ondersteunen?

Wij helpen u graag op weg!

Wilt u de kansen van data-analyse in uw organisatie onderzoeken? Bent u bezig of wilt u starten met data-analyse in uw organisatie? Of bent u als leidinggevende verantwoordelijk om data-analyse te implementeren? Dan helpen wij u graag op weg. Samen met u starten we een pilot en geven we inzicht in de implementatie.

De volledige learning journey bieden wij aan in een praktijktraining, verspreid over een periode van ongeveer 6 weken. Daarin behandelen we wat allemaal komt kijken bij het succesvol draaien van data-analyse project en werken we met een team uit uw organisatie aan concrete resultaten voor uw business vraag.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 061 58 22

Volg ons