PwC Noord-Nederland

Spreekt de taal van ondernemers

Noord-Nederland: een ambitieuze regio vol potentie

Als ondernemer in Friesland en Groningen is de kans groot dat u uw vizier op het buitenland hebt gericht. Het gebied leent zich ervoor om de stap naar bijvoorbeeld de Noord Europese regio’s te zetten en daar agentschappen of vestigingen op te zetten. Maar hoe gaat u om met de complexe fiscale aspecten en regelgeving die hierbij komt kijken? En hoe vindt u betrouwbare partners? De juiste ondersteuning en contacten zijn dan onmisbaar.

Hoe houdt u de kosten in de hand? Welke fiscale en strategische maatregelen kunt u nemen om uw investeringspositie in deze onzekere periode te versterken? Wat zijn realistische scenario’s voor de toekomst? Daarnaast spelen nieuwe ontwikkelingen als Horizontaal Toezicht, dat niet meer alleen relevant is voor grote ondernemingen. Ook middelgrote bedrijven en organisaties in de publieke en private sector krijgen met de nieuwe controleaanpak van de Belastingdienst te maken. Hoe bereidt u uw organisatie daarop voor?

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij weten wat er leeft in uw specifieke branche en anticiperen voortdurend op nieuwe ontwikkelingen en kansen, in zowel de private als de publieke sector. We hebben bijvoorbeeld onze klanten in de scheepvaart al vroeg geïnformeerd over de voordelen van een nieuwe fiscale stimuleringsregeling. Door versneld af te schrijven, kunnen zij hun investeringen naar een hoger plan tillen. Deze regeling biedt ook mogelijkheden voor andere sectoren. Daarnaast organiseren we regelmatig ontbijtsessies waar actuele ontwikkelingen besproken worden. Als u plannen hebt voor internationale expansie, bent u bij ons tevens aan het goede adres. Onze accountants en adviseurs helpen u op het gebied van regelgeving en subsidies, en we brengen u snel in contact met lokale adviseurs uit ons wereldwijde PwC-netwerk.

Onze werkwijze en cultuur

PwC spreekt de taal van de ondernemers. We vertalen relevante onderwerpen en ontwikkelingen naar concrete adviezen. Die kennis en ervaring benutten we ook om de contacten in de regio te versterken. Zo helpen we in het kader van ons corporate responsibility-beleid inwoners van zorginstellingen met belastingaangiftes. Daarnaast ondersteunen we diverse maatschappelijke organisaties en initiatieven met raad en daad.

Onze contacten in de regio

In rondetafelbijeenkomsten en ontbijtsessies onderhouden we tal van contacten. Ook zijn we actief in verschillende lokale en regionale netwerken, waaronder de Rotary, VNO NCW en de Hanze Sociëteit. Daarnaast stimuleren we initiatieven voor samenwerking tussen de noordelijke provincies om de gezamenlijke slagkracht van de regio te versterken. Kortom, we beschikken over een breed netwerk waarin we een actieve rol spelen.

Philip Vossenberg

Meer informatie?

Wilt u eens met ons van gedachten wisselen? Aarzel niet en neem 
contact op met Richard Kraan.

Contact

Richard Kraan

Richard Kraan

Partner, Regioleider regio NOC, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 119 74 05

Volg ons