YoungPwC

Waarom YoungPwC? 

Met zo’n 3.000 collega’s vormen de Young Professionals de grootste groep medewerkers binnen PwC. Het YoungPwC netwerk speelt daarom een belangrijke rol als het gaat om het vertegenwoordigen van deze groep richting andere organen en in het organiseren van evenementen voor deze doelgroep. Door aandacht te besteden de belangen van deze groep en hen te betrekken bij beleidsvorming, maken we onze Young Professionals een substantieel onderdeel van PwC. Hierdoor kan PwC als werkgever beter inspelen op de behoeften van deze doelgroep.

Wat voor activiteiten organiseert YoungPwC?

YoungPwC organiseert internationale, landelijke en regionale evenementen. Hiermee brengen we Young Professionals samen zodat een divers netwerk kan worden opgebouwd, waardevolle ervaringen worden opgedaan en nieuwe samenwerkingen aangegaan worden. De evenementen zijn verschillend van aard en zijn op hoofdlijnen terug te brengen tot drie categorieën: fun/network events, upskilling events en dialoog sessies met Young Professionals.

Fun / netwerk events

X-LoS evenementen waarin we collega’s elkaar beter laten leren kennen en waar plezier voorop staat. Denk bijvoorbeeld aan een golfclinic, kookworkshop, virtual bootcamp, voetbaltoernooi of een wijnproeverij. De evenementen organiseren we op verschillende niveaus. Op regionaal niveau organiseren onze Ambassadeurs activiteiten om het netwerk op de locatie waar je werkt uit te breiden, op nationaal niveau om je PwC NL netwerk uit te breiden en op internationaal niveau om je PwC Europe netwerk uit te breiden. Daarnaast zijn er elk jaar evenementen met andere bedrijven om je netwerk buiten PwC uit te breiden. Dit gebeurt via ICA (Intercompany Association), zo organiseren zij bijvoorbeeld het Intercompany gala en het voetbal- en hockeytoernooi OlympICA.

Upskilling-events (kennis van millennial gerelateerde topics)

Deze X-LoS evenementen richten zich op kennis en inspiratie, met een focus op topics gerelateerd aan de nieuwe generatie. Vaak met een inspirerende spreker of in de vorm van een lezing of een tour. Denk bijvoorbeeld aan een sessie van van Thijs Launspach over stress tijdens de Mental Health Awareness Day, of een lunchsessie waar de focus wordt gelegd op de ontwikkeling van de Bitcoin. Maar ook meer inhoudelijke sessies gericht op Digital upskilling of de jaarlijkse ‘The Young Professional of the Year’ verkiezing waarbij Young Professionals uit diverse bedrijven hun beste idee rondom een bepaald topic pitchen.

Dialoogsessies met Young Professionals

Ook houden we elk kwartaal dialoogsessies voor het verkrijgen van inzichten in wat Young Professionals binnen onze organisatie belangrijk vinden in en rondom hun werk. Op basis van het medewerkerstevredenheidsonderzoek (GPS) of actualiteiten gaan we de dialoog aan met onze Young Professionals om te achterhalen welke thema’s leven op de werkvloer, wat goed gaat binnen PwC en wat beter zou kunnen, inclusief behoeftes en/of oplossingen. Deze input wordt meegenomen in de vergaderingen met de Raad van Bestuur.

Contact us

Merel de Smet

Senior Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 30988420

Hayat Ihataren

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 73 11

Volg ons