Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Seeds of PwC

Helpen van statushouders aan werkervaring

In 2015 werd de vluchtelingencrisis zichtbaar voor heel Europa. Iedereen kan zich de schrijnende beelden herinneren. Sommigen van die vluchtelingen hebben inmiddels onderdak gekregen in Nederland. Om deze mensen een kans te geven hun talenten in te zetten, heeft PwC in 2017 werkervaringsplaatsen gecreëerd voor jonge studerende en recent afgestudeerde statushouders. Doel van dit programma, Seeds of PwC, is om als PwC een bijdrage te leveren aan de integratie van statushouders in de Nederlandse samenleving. Dit heeft positief uitgepakt en is een jaarlijks terugkerend initiatief geworden.

Per november 2020 hebben we weer dertien nieuwe kandidaten (virtueel) mogen verwelkomen. Maar ook in  het afgelopen jaar zijn ‘Seeds’ succesvol in hun kracht gezet. Een succesvol voorbeeld is Malek, afkomstig uit Jemen, die door zijn coach Winand in zijn kracht is gezet en die dankzij dit programma zijn unieke talenten heeft kunnen benutten. Malek heeft het Seeds of PwC-programma succesvol afgerond en is inmiddels bij PwC gestart als associate. Deze video geeft een impressie van hun samenwerking en hoe wij willen bijdragen aan meer inclusie en diversiteit en maatschappelijke thema’s, passend bij onze purpose.

Playback of this video is not currently available

0:03:08

pwc-video-malik

Playback of this video is not currently available

Seeds of PwC | De Partnership Verkiezing 2019

Social Return on Investment

Centraal in het Seeds of PwC-programma, staat het in hun kracht zetten van de kandidaten. Dit betekent het begeleiden en trainen van de kandidaten en uitgaan van hun unieke krachten en individuele achtergronden. Naast het bieden van werkervaring en het leveren van een bijdrage aan de integratie in onze samenleving is het doel natuurlijk ook om aantal van deze kandidaten uiteindelijk een regulier contract aan te bieden.

De overheid heeft dit project bestempeld als een proeftuin in de context van 'Social Return on Investment', de sociale vereisten bij overheidsopdrachten op het gebied van de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Contact

Brigitte van Mameren

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 098 63 91

Pauline Mbundu

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 304 39 42

Rutger Schuil

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 316 55 24

Volg ons