Fusies en overnames

Wat is het juiste moment om een acquisitie te doen, is het beter om delen af te stoten of juist een zakelijke partner te zoeken? 

De pharma en lifesciences industrie is één van de fundamenten van de samenleving maar ook een sector die aan grote veranderingen onderhevig is. Sinds de 'patent cliff' kunnen grote pharma bedrijven niet alleen meer leunen op interne R&D en hebben ze samenwerkingsverbanden gesloten en overnames gedaan om de innovatie op die manier gaande te houden. Dat de markt verandert blijkt ook uit de sterke opkomst van biotechbedrijven in Europa en de VS die soms miljarden waard zijn. Met verkoop van business units realiseren pharma bedrijven meer focus.

Het nemen van de juiste beslissing is van cruciaal belang voor het succes van het bedrijf. Wat is het juiste moment om een acquisitie te doen, is het beter om delen af te stoten of juist een zakelijke partner te zoeken? Dit zijn moeilijke beslissingen en worden gecombineerd met financiële vraagstukken en organisatorische veranderingen. Analyses van en voorbereiding op kansen in de markt zijn complex en tijdrovend die gespecialiseerde kennis vraagt van de industrie en markten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Met onze ruime ervaring in transacties in de pharma en lifesciences sector, zijn we in staat u te ondersteunen en begeleiden tijdens het proces passend bij uw eigen stijl. PwC biedt verschillende diensten om u te ondersteunen tijdens de volgende deal fasen:

  • Strategische evaluatie van beschikbare opties
  • Due diligence 
  • Waardecreatie analyse
  • Structureren van deals
  • Integratie en succesvol maken van deals

Contact

Manoël de Goeij

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 41 23

Volg ons