Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Due diligence op ESG-factoren gaat corruptie tegen

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) is een initiatief van de Nederlandse overheid om in opkomende markten ondernemerschap te stimuleren en banen te creëren. PwC fungeert onder meer als ESG manager, waardoor het fonds zijn impact op het terrein kan maximaliseren, terwijl ESG-risico's op afstand worden gehouden.

Wat was het probleem?

DGGF is een fonds van zevenhonderd miljoen euro dat via intermediaire fondsen in zeventig landen in kleine en middelgrote ondernemingen investeert. Het uiteindelijke doel van het fonds is de economische ontwikkeling in deze landen op een duurzame manier te bevorderen. Er zijn echter veel uitdagingen: milieu en sociale aspecten zijn niet altijd goed gereguleerd en corruptie komt regelmatig voor.

Wat was de oplossing?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf PwC de opdracht ervoor te zorgen dat de ESG-risico's in alle DGGF transacties afdoende worden beperkt. Wij hebben  een methode ontwikkeld om ESG due diligence uit te voeren bij alle financiële intermediairs die onderdeel worden van de DGGF portfolio. Dit om ervoor te zorgen dat alle deals aan de hoogste ESG standaarden voldoen. We werken samen met de fondsbeheerders om te inzicht te krijgen in hoe ze in de praktijk aan ESG werken en of ze in staat zijn uitdagingen en dilemma’s op het gebied van ESG te adresseren. Waar nodig bieden wij ze technische ondersteuning.

Wat is het resultaat?

Robuust ESG-management is een voorwaarde voor het genereren van positieve impact op de lokale markten. Door onze rol als ESG-manager kan DGGF de belangrijkste ESG-risico's mitigeren, zelfs in de meest uitdagende omgevingen en in landen en sectoren met een slechte ESG track record.

Contact

Lex Huis in het Veld

Lex Huis in het Veld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 771 01 75

Joukje Janssen

Joukje Janssen

Partner, Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 378 26 45

Volg ons