Transformatie

Transfer pricing tijdens een transformatieproject

In een wereld die blijft veranderen, kan herstructurering een manier zijn voor uw bedrijf om de concurrentiepositie te versterken. Bij een bedrijfstransformatie is elk niveau binnen de organisatie betrokken en hebben de implicaties, zowel operationeel, fiscaal als juridisch, een brede reikwijdte en impact.

Transfer pricing policy aanpassen

Bedrijven zoeken naar manieren om een effectieve en efficiënte waardeketen te ontwikkelen en te implementeren die alle facetten samenbrengt om een ​​efficiënter bedrijfsproces, grotere winstgevendheid en duurzamere groei te realiseren. Een nieuwe organisatieopzet betekent vaak dat uw verrekenprijsbeleid en berekeningsmechanismen moeten worden herzien.

Transformatie Transfer Pricing

Uitgebreide ervaring met bedrijfsherstructurering

Ons transformatieteam heeft uitgebreide ervaring met bedrijfsherstructureringen. We opereren als één team van specialisten vanuit onze internationale dienstverlening in belastingen, verrekenprijzen, indirecte belastingen (incl. douane en handel), P&O en Advisory. Als team ondersteunen we u bij het vormgeven van uw bedrijf in lijn met uw kernactiviteiten, met voldoende flexibiliteit om de voortdurende bedrijfsontwikkelingen te incorporeren, inclusief strategieën op mondiaal en nationaal niveau.

Een duidelijke en flexibele organisatie

Het fiscale- en verrekenprijzenbeleid van uw nieuwe organisatie moet helder en flexibel zijn voor toekomstige uitbreiding, waaronder acquisities. Onze transfer pricing-experts kunnen u ondersteunen tijdens het hele transformatieproces. Kunt u uw nieuwe beleid fiscaal optimaliseren? Hoe bepaalt u uw verrekenprijzen? En hoe managet u de implicaties van de reorganisaties in de verschillende landen en discussies met autoriteiten?

Transformatie Transfer Pricing

Hoe wij kunnen helpen

Ons ervaren transfer pricing-team kan u helpen met:

  • ontwerpen van een nieuw organisatiestructuur dat voldoet aan de bedrijfsbehoeften.
  • ontwerpen van de nieuwe “way of working” in samenspraak met uw mensen.
  • aanpassen van de financiële processen aan de nieuwe structuur.
  • definiëren van het nieuwe verrekenprijsbeleid.
  • uitvoeren van een conversieanalyse en bepalen van de strategie om de fiscale positie te optimaliseren.
  • een “controversy-strategie” definiëren: wilt u vooraf prijsafspraken maken of kiest u voor een fiscale auditstrategie? Beide vereisen vooraf documentatie waarmee we u kunnen helpen.
  • een monitoringsproces voor verrekenprijzen definiëren dat geschikt is om het gekozen systeem voldoende te onderbouwen voor de toenemende discussies met externe auditors en belastingdiensten.
  • samen met u beoordelen hoe bestaande financiële processen en IT-tools kunnen worden gebruikt ter onderbouwing van het zetten en monitoren van de verrekenprijzen. Zou u overwegen ook uw ERP-systeem te wijzigen, dan kunnen wij samen met u de ERP-design requirement voor transfer pricing-doeleinden vaststellen en beoordelen of een ERP-oplossing voor het vaststellen van de verrekenprijzen dan wel een “add-on-tool” het beste aansluit op uw automatiseringsbehoeften.
Volg ons

Contact

Michel van der Breggen

Michel van der Breggen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 096 08 97

Jeroen Peerbooms

Jeroen Peerbooms

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 133 46 77

Arnout van der  Rest

Arnout van der Rest

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 134 09 70

Erwin van den Bree

Erwin van den Bree

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 104 56 53

Bert Middelkoop

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 218 52 73

Marthe Kleinjan

Marthe Kleinjan

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 818 70 15

Hide