Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Customs Monitoring Tool

Customs monitoring tool

Compliance wordt meetbaar gemaakt met de Customs monitoring tool van PwC. Een eenvoudig dashboard, met drilldown en mogelijkheden om gegevens te exporteren. Het dashboard biedt ook een live statusoverzicht dat overeenkomt met de aanpak van de douaneautoriteiten.

Compliance wordt meetbaar

Een snel groeiend aantal internationaal opererende bedrijven kwalificeren zich als ‘Authorised Economic Operator’ (AEO-certificaat) of moeten voldoen aan de voorwaarden van een AEO-certificering om in aanmerking te komen voor vereenvoudigde douaneprocedures. Zelfs wanneer de procedurele kant in orde is, de risico's zijn geïdentificeerd en de controles gedefinieerd, blijven er vragen openstaan:

  • zijn de gedefinieerde controles daadwerkelijk uitgevoerd?

  • is er een (real time) overzicht van de performance en het resultaat?

  • is er inzicht in de mate van compliance?

Deze vragen kunnen eenvoudig worden beantwoord met de Douane Monitoring Tool van PwC.

Hoe werkt het?

Toepassing van de Customs Monitoring Tool helpt compliant en in control te blijven en kan ook zorgen voor een concurrentievoordeel. Op basis van het control framework, waarin de interne controles zijn gedefinieerd, ontvangen de verantwoordelijken voor het uitvoeren van controles een e-mail notificatie. Met een enkele klik hebben zij directe toegang tot het actie-item. Deze aanpak komt overeen met die van de douaneautoriteiten.

In de tool krijgt u via een transparant dashboard direct inzicht in de status van de acties en of u compliant bent.

Meer weten over wat PwC voor u kan betekenen, of wat de customs monitoring tool voor u kan doen? Neem dan contact met ons op.

Volg ons

Contact

Jos Verstraten

Jos Verstraten

Senior Tax Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 329 63 07

Hide