Managed Legal Services

Onze Legal Managed Services brengen juridische expertise met de beste technologie en procesoptimalisatie samen, om u te voorzien van kostenefficiënte diensten. Wij fungeren als naadloos verlengstuk van uw interne team en kunnen rechtstreeks met uw belanghebbenden samenwerken of achter uw juridische team zitten. Zo helpen wij u om uw contracten en gebruikelijke werkzaamheden zo efficiënt mogelijk af te handelen en kunt u zich bezighouden met meer strategische zaken.

Managed Legal Services bestaan uit

Beheer van juridische entiteiten

(Entity Governance & Compliance)

Het beheer van uw juridische entiteiten met de Governance & Compliance Hub helpt uw juridische afdeling sterker te opereren met een duurzaam bedrijfsmodel voor de lange termijn. Met behulp van een uitgebreide ‘entity management database’ zorgen wij voor een ‘single source of truth’ met automatische updates op basis van wijzigingen via het platform. Samen met onze experts van het Entity Governance & Compliance-team stroomlijnen wij het beheer van uw juridische entiteiten op een digitale en kostenefficiënte manier.

Lees hier meer

Contractoplossingen

(Contract Lifecycle Management)

Contracten zijn een belangrijke troef voor de bedrijfsvoering van uw onderneming. Toch is het een uitdaging het grote aantal contracten waarover u beschikt, goed te beheren. PwC Legal maakt gebruik van technologie en geavanceerde processen om organisaties te helpen het beheer van contracten en verbintenissen om te zetten in een zakelijk voordeel.

Lees hier meer

Juridisch projectmanagement

Grote projecten vergen aandacht van uw juridische afdeling bovenop het reguliere drukke werkschema. Bij PwC Legal begrijpen we dat het nuttig kan zijn om deze projecten uit te besteden, zodat uw juridische medewerkers zich kunnen concentreren op hun dagelijkse werk. Onze legal-projectmanagers zijn juristen die ervaring hebben met projectmanagementmethodologieën als SCRUM, Prince2 en Lean Six Sigma. Zij begrijpen uw uitdagingen en kunnen naadloos integreren met uw juridisch team in projecten. Bij PwC Legal hebben we uitgebreide ervaring in het managen van verschillende juridische projecten, zoals: 

  • grote (des)investeringen
  • intercompany contracting-projecten
  • opmaken van nieuw beleid 
  • (internationale) herstructureringen
  • implementatie van (juridische) technologie

Sourcing-oplossingen

De Covid-19-pandemie heeft ons het belang van een hybride aanpak laten inzien. Met de hulp van PwC's Managed Legal Services kunnen we de sourcing van uw juridische afdeling onder de loep nemen, zodat uw bedrijf optimaal voorbereid is op de toekomst. Dankzij PwC's tech-enabled aanpak en Legal Centers of Excellence bent u steeds verzekerd van een hoogkwalitatieve en kostenefficiënte manier van werken.

  • Co-sourcing: u behoudt de controle over uw eigen systemen en blijft eigenaar van de processen. Een deel van de processen/deliverables in bepaalde juridische workflows, zoals kennisbeheer en template building, wordt de verantwoordelijkheid van PwC. Zo garanderen wij de continuïteit in het juridische departement. 
  • Outsourcing: u besteedt (een deel van) de deliverables die onder de verantwoordelijkheid van de juridische afdeling vallen (zoals corporate compliance, data privacy en contract management) uit aan PwC. We werken zij aan zij als één team met een duidelijke gezamenlijke governance en gezamenlijke rollen en verantwoordelijkheden.
  • Managed services voor geselecteerde workstreams: PwC wordt de in-house juridische functie voor geselecteerde workstreams en levert een end-to-end geïntegreerde oplossing. Door één digitaal (wereldwijd) platform dat toegankelijk is voor een toegewijd team van (wereldwijde) juridische professionals kunnen we inzichten verschaffen op basis van real-time data, continuïteit verzekeren en optimalisatie realiseren voor de geselecteerde workstreams.
  • Managed services voor de volledige juridische functie: PwC wordt de in-house juridische functie en levert een end-to-end geïntegreerde oplossing. Door één digitaal (wereldwijd) platform dat toegankelijk is voor een toegewijd team van (wereldwijde) juridische professionals en 'best in class' juridische technologie kunnen we inzichten leveren op basis van real-time klantgegevens, continuïteit verzekeren en optimalisatie realiseren binnen de juridische functie.

Gespecialiseerde juridische diensten

Het tijdelijke personeelsbestand is een permanente realiteit. Hebt u een tijdelijk tekort aan resources, ondersteuning nodig bij opdrachten op langere termijn, of specifieke externe expertise nodig om bijvoorbeeld te voldoen aan nieuwe regelgeving? U selecteert precies de juiste mensen met de vaardigheden en de houding om het werk gedaan te krijgen.

Onze oplossing is volledig flexibel: u bepaalt of uw specialisten van thuis uit werken of bij u op locatie, individueel of in teamverband, op basis van een vast contract of voor onbepaalde tijd. En het allerbelangrijkste: de door u gekozen deskundigen werken volgens uw instructies en leggen rechtstreeks verantwoording af aan u.

Volg ons