Vergunningaanvragen

Het betreden van de Nederlandse financiële markt of het openen van een bijkantoor om het bedrijf uit te breiden kan behoorlijk lastig zijn en kan flink wat tijd in beslag nemen. Wij weten waar het op aankomt bij de voorbereiding van de vergunningsprocedure en wij ondersteunen (financiële) ondernemingen zowel bij het opstellen van gedegen documentatie alsmede bij de onderhandelingen met de Nederlandse wetgevers, de DNB (De Nederlandsche Bank) en de AFM (De Autoriteit Financiële Markten). Wij werken samen met onze collega-specialisten om consistente businessmodellen te ontwikkelen die voldoen aan de verschillende uitdagingen van vergunningsprocedures. Ons team beschikt over (interdisciplinaire) competenties met betrekking tot vergunningen of expertise op het gebied van nieuwe financiële producten.

Zo kunnen wij u helpen

Ons team heeft ervaring met de vergunningsaanvragen en vergunningverlening aan diverse financiële ondernemingen en andere marktpartijen en de Nederlandse wetgevers DNB en AFM. Daarnaast hebben wij ervaring met het verkrijgen van vergunningen van financiële marktintermediairs (zoals elektronisch geld instellingen, betalingssystemen, CCP's, afwikkelsystemen). Dit doen wij in samenwerking met de Financial Services teams van Advisory, Assurance en Tax. Hierin onderscheidt PwC Legal zich van de traditionele aanpak bij advocatenkantoren. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van ons internationale netwerk van Financial Services-specialisten op verschillende disciplines. Bij PwC wordt u dus bijgestaan door een team van professionals uit de sector, o.a. top juristen, voormalige senior toezichthouders en ervaren consultants uit de sector.

Onze diensten bestaan o.a. uit: 

  • Adviseren en het grondig voorbereiden en documenteren van de vergunningsprocedure bij DNB en AFM.
  • Begeleiding bij het opzetten van EU-kantoren in binnen- en buitenland.
  • Begeleiding bij het due diligence proces, contractonderhandelingen en eigendoms controleprocedures bij toezichthouders indien het bedrijf een reeds bestaande instelling wil overnemen.
Volg ons