Fintech & Betalingsverkeer

De toekomst van de financiële dienstverlening

Het landschap van de financiële dienstverlening is aan het veranderen dankzij FinTech-startups en BigTechs die hun eigen financiële producten lanceren. Technologische ontwikkelingen dringen verder door in de financiële dienstverlening, waarbij aanbieders inspelen op de behoeften van een digitaliserende samenleving. Gevestigde bedrijven moeten innoveren en transformeren om zich aan de nieuwe realiteit aan te passen. FinTech-startups moeten leren hoe ze met gevestigde bedrijven kunnen samenwerken of hoe ze rechtstreeks klanten kunnen werven. Overheden moeten de juiste omgeving creëren om startups aan te trekken. Regelgevers moeten hun wet- en regelgeving herbeoordelen en vernieuwen om zich voor te bereiden op nieuwe marktspelers.

Zo kunnen wij u helpen

PwC staat in de frontlinie van deze veranderingen. Wij zijn aanwezig in het gehele financiële ecosysteem, van gevestigde ondernemingen en startups tot overheden. Wij helpen onze klanten leiders te worden in de nieuwe digitale wereld. We doen dit in samenwerking met ons uitgebreide internationale netwerk van Financial Services experts in verschillende disciplines. Met ons wereldwijde netwerk kunnen wij onze diensten op lokaal niveau aanbieden. 

Onze dienstverlening op het gebied van FinTech en betalingsverkeer omvat:

  • Advisering op het gebied van regelgeving en structurering: Wij ondersteunen u bij het vinden van de juiste opzet voor uw bedrijf en het afstemmen ervan op de wettelijke en regelgevende vereisten.
  • Licentieprojecten: Wij helpen u bij het opstellen van uw licentieaanvraag en ondersteunen u bij het licentie- en implementatieproces.
  • Legal en compliance: wij helpen u bij het ontwerpen en implementeren van juridische kaders en complianceprocessen
  • Grensoverschrijdende activiteiten: wij begeleiden u bij grensoverschrijdende activiteiten en helpen u om grensoverschrijdende risico's te beperken.

De klanten van PwC voor digitale activa omvatten een waaier van dienstverleners, emittenten en investeerders, zoals:

Crypto exchanges and custodians

Payment processors

Digital asset banks

Traditional financial institutions entering the digital asset space

Token issuers (ICO, STO, NFTs, etc.)

Funds (Crypto funds, hedge funds, asset managers)

Governments, central banks, regulators and other policy makers looking at digital assets

Cryptocurrency

Vertrouwen opbouwen in de wereld van de cryptocurrency

Digitale activa hebben de financiële markten opgeschud en hebben wereldwijd een enorme impuls gekregen in de sector. De snelle invoering van digitale activa brengt ongekende kansen, maar ook ongekende risico’s met zich mee. Dit verhoogt de vraag naar adequate governance en compliance. 

Cryptodienstverleners worden geconfronteerd met een complex geheel van bestaande en opkomende regels - en alle wegen leiden naar extra toezicht. Onze multidisciplinaire gemeenschap van professionals uit de financiële sector, voormalige regelgevers en technische specialisten, helpen u door de complexiteit te navigeren door een compliance-kader en -strategie te vormen en u in staat te stellen de toenemende regelgeving voor te blijven. U kunt profiteren van onze uitgebreide ervaring met het opzetten van KYC, AML en met het voorbereiden, beantwoorden en herstellen van vergunningsaanvragen. Ontdek hoe u vertrouwen kunt opbouwen bij belanghebbenden en uw bedrijf vooruit kunt helpen.

Lees meer

Betalingsverkeer

Tussen evolutie en revolutie

Het dynamische landschap van digitale betalingen is voortdurend in ontwikkeling, waarbij nieuwe technologie zowel uitdagingen als kansen biedt. Dankzij de grote belangstelling van investeerders en de steun van regelgevers zal de betalingssector naar verwachting een voortdurende groei doormaken. Bedrijven, zowel gevestigde exploitanten als nieuwe spelers, die de veranderende markteisen begrijpen en zich eraan kunnen aanpassen, en die innovatieve oplossingen kunnen bieden, zullen aan de top staan. Ontdek hoe de toekomst van betalingen uw bedrijf beïnvloedt.

Lees meer

Volg ons