Verenigde Staten (US Tax Group)

Voldoen aan Nederlandse en Amerikaanse wet- en regelgeving

Nederland en de Verenigde Staten onderhouden reeds decennia intensieve handelscontacten. De handelsbetrekkingen floreren niet alleen vanwege de welvarende afzetmarkten aan beide kanten van de oceaan, maar ook vanwege de belastingfaciliteiten in Nederland. Met gedegen adviezen op het gebied van fiscale en financiële structuren en overige belastingzaken kunt u veel onnodige kosten besparen.

Pan-Europees

Voor Amerikaanse bedrijven die hun afzetmarkt zoeken of willen vergroten in Nederland en andere Europese landen, biedt PwC via de landendesk USA een goede ingang. De landendesk USA hanteert een pan-Europese benadering om de optimale structuur te vinden voor Amerikaanse multinationals die in Europa investeren.

Investeringen in Amerika

Als u als Nederlandse ondernemer investeert in de Verenigde Staten is het belangrijk om te voldoen aan zowel de Nederlandse als de Amerikaanse wet- en regelgeving. De landendesk USA ondersteunt u met uw international activiteiten met een team van Nederlandse en Amerikaanse fiscalisten. We doen dit niet alleen met onze mensen in Amsterdam en Rotterdam, maar ook met een team van Nederlandse fiscalisten vanuit ons kantoor in New York

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Fiscaal optimaliseren van bestaande structuren en transacties
  • Het fiscaal optimaliseren van (Europese) houdsterstructuren
  • Advies over financieringstransacties
  • Kennis van het Nederlands-Amerikaanse belastingverdrag en de praktische toepassingen daarvan
  • Advies bij acquisities en (des)investeringsplannen
  • Een geïntegreerd team van Nederlandse en Amerikaanse specialisten
  • De landendesk USA houdt kantoor in Amsterdam, Rotterdam en New York

Contact

Martijn van Kessel

Martijn van Kessel

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 166 48 03

Volg ons