Duitsland

Duitsland is Nederlands grootste handelspartner

Duitsland is historisch gezien Nederlands grootste handelspartner. Bij het betreden van een grote internationale handelsmarkt is het nodig om goed op de hoogte te zijn van de (fiscale) wet- en regelgeving. Met gedegen adviezen op het gebied van fiscaliteit en financiën kunt u veel onnodige kosten besparen.

Transit en export

Voor Nederlandse bedrijven is Duitsland vanwege de grootte en de ligging een belangrijk exportland. Zakendoen met Duitsland betekent dat u op de hoogte moet zijn van de relevante Nederlandse- en Duitse wetten, verdragen die Nederland en Duitsland met elkaar hebben gesloten en de Europese regelgeving. Daarnaast is het belangrijk te beschikken over een netwerk van contacten.

Internationale regelgeving

Als u als buitenlands bedrijf goed op de hoogte wilt zijn van de relevante Nederlandse en Duitse belasting- en subsidiemaatregelen kunnen de gespecialiseerde adviseurs van PwC u hierbij van dienst zijn. Onze gespecialiseerde accountants kunnen u van dienst zijn bij de verslaglegging.

Bilateraal

PwC heeft landendesks in Nederland én Duitsland. Deze landendesks verlenen een diversiteit aan diensten voor Duitse bedrijven die actief zijn in Nederland en de Nederlandse bedrijven die actief zijn in Duitsland. U heeft optimaal profijt van het internationale netwerk van PwC door onze intensieve samenwerking met onze Duitse collega’s.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Kennis van de Duitse markt
  • Een netwerk van contacten in Duitsland en Nederland
  • Advies op het gebied van accounting, auditing, tax en overige adviesdiensten. Voorbeelden zijn Transaction Support, Transfer Pricing, jaarrekening controles, Human Resource Services, etc

Contact

Jeroen Peters

Jeroen Peters

Tax Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 46 24

Volg ons