Export Controls

De internationale handel staat de laatste decennia in het teken van gesanctioneerde landen en partijen. Veilig zakendoen in het buitenland is onmogelijk als de zakenpartners, agenten en (potentiële) klanten en landen waarmee handel gedreven wordt, niet van tevoren worden gescreend. Zie de recente opschaling van sancties tegen Iran, Venezuela, Rusland etc.

Naast partijen is het ook van belang welke producten aan wie verhandeld worden (export controls). Onderdelen die ‘dual use’ gelabeld zijn mogen niet zomaar vrijelijk verhandeld worden. Hetzelfde geldt voor ‘miltary use’.

Exportsancties

Het betreft landelijke, Europese, Verenigde Naties en vooral ook Amerikaanse sanctieregimes.

De sancties op handel met verkeerde partijen en/of vergunningplichtige onderdelen kunnen leiden tot torenhoge boetes die de ‘license to operate’ van de organisatie kunnen aantasten.

De experts van PwC hebben ruime ervaring met het classificeren van goederen, kennis van de verschillende sancties en export regimes en het direct onderhandelen met de autoriteiten (nationaal en de Verenigde Staten).

Wij kunnen u helpen met

  • Classificatie van onderdelen/producten;
  • Forensisch onderzoek inzake verdachte leveringen (bijvoorbeeld als u twijfelt of u een Voluntary Self Disclosure dient te doen bij de Amerikaanse autoriteiten);
  • Instellen van uw screeningsbeleid en de uitvoering van screening (zie ook ‘Global Intelligence’);
  • Inrichting van uw export & screening proces;
  • Automatisering (user friendly) van het export & screening process.

Contact

Sylvie Bleker-van Eyk

Sylvie Bleker-van Eyk

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 380 20 37

Pascal Huizinga

Pascal Huizinga

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 201 17 20

Volg ons